Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Fotbalisté Jablonce vypráskali v poháru Mladou Boleslav a o finále vyzvou Spartu

Nečekaný debakl schytali fotbalisté Mladé Boleslavi v Jablonci. Ve čtvrtfinále MOL Cupu na jablonecký celek nestačili, dostali čtyři góly a vítěze nyní v semifinále čeká v Praze Sparta. Skóre otevřel ve 20. minutě Jakub Považanec, na začátku druhého poločasu se dvakrát trefil Tomáš Malínský a poté se prosadil Jan Silný.

Radost fotbalistů Jablonce
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek
Je nám líto, video expirovalo.
Jablonec nedal Mladé Boleslavi šanci

"Pro oba týmy to bylo důležité utkání, postup nás drží v nějaké šanci na Evropu. Jsme rádi, že jsme postoupili, i když víme, že jedeme na Spartu. Ale v poháru je vše možné," řekl na tiskové konferenci jablonecký kouč Petr Rada, který uspěl v souboji bývalých trenérů české reprezentace proti mladoboleslavskému Karlu Jarolímovi. "Výsledek je to krutý, ale v poháru je jedno, jestli prohrajete o jeden nebo o více gólů. V defenzivě jsme byli svlečeni do naha," uvedl Jarolím.

První větší šanci v zápase, který byl přeložen z původního termínu v minulém týdnu kvůli nepříznivému počasí a špatnému stavu hřiště, měli hosté. Hlavatý se z pravé strany dostal k malému vápnu, ale přestřelil.

Ve 20. minutě otevřeli skóre domácí. K dorážce po rohovém kopu se dostal Považanec a střelou pod břevno nedal Šedovi šanci. Trenér Boleslavi Jarolím už po necelé půlhodině střídal a poslal na trávník zkušeného Matějovského. Chvíli nato mohl zvýšit Zelený, ale jeho hlavičku hostující brankář vyrazil. Na opačné straně se před pauzou blýskl dvěma zákroky gólman Hanuš.

Hosté sice zvýšili aktivitu, ale branky dávali Jablonečtí. V 50. minutě nasprintoval do brejku Malínský a z úniku upravil na 2:0. Za dalších šest minut se stejný hráč po Černákově centru z pravé strany prosadil na vzdálenější tyči do odkryté branky.

"Nevím, jestli moje branky rozhodly, ale myslím, že nám to hodně pomohlo. Dnes to vyšlo zrovna pěkně tak, že dcera má rok. Škoda, že z toho ještě nemá rozum. Spěchám domů to oslavit," řekl s úsměvem Malínský, který před angažmá v Jablonci hostoval v Mladé Boleslavi.

"Vím, co se mi tam stalo. Realizační tým mě pak dal mimo tým na 14 dní, když jsem tam končil. Nevím, jestli jsem si tohle úplně zasloužil. Já se na tyhle situace těším a vždy si je dokážu vychutnat," dodal Malínský.

Snížit mohl Pech, ale jeho tečovaný pokus skončil těsně vedle. Naopak v polovině druhého dějství po další Černákově přihrávce doklepl míč do sítě Silný a dal svůj první soutěžní gól za Jablonec. Domácí dnes dali čtvrtinu branek co za celou ligovou sezonu, v níž mají s 16 trefami nejhorší útok. Až 13. tým nejvyšší soutěže postoupil v poháru do semifinále po čtyřech letech.

"Poprvé jsme se doma dostávali do brejkových situací, které jsme dobře vyřešili, ať už Malínský nebo Černák. Čtvrtý gól byl dovršením. Boleslavi naštěstí finální fáze nevycházela. Ten brankový rozdíl nepřeceňuji, Boleslav je pořád nepříjemné mužstvo," uvedl Rada.

Mladoboleslavští se nezmohli ani na snížení a utrpěli nejvyšší soutěžní porážku od srpna 2020 a debaklu 0:4 na půdě Bohemians 1905. Středočeský celek prohrál i třetí jarní zápas, v lize mu patří sedmé místo. "Dobře se samozřejmě necítím. Když se najde jiné řešení, tak to se nedá nic dělat," konstatoval Jarolím.

Úředním hracím termínem semifinále je středa 2. března. Druhou dvojici tvoří Hradec Králové a Slovácko.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:

FK Jablonec - FK Mladá Boleslav 4:0 (1:0)

Branky: 50. a 56. Malínský, 20. Považanec, 68. Silný. Rozhodčí: Berka - Vlček, Váňa - Zelinka (video). ŽK: Silný (Jablonec). Diváci: 1000 (omezený počet).

Jablonec: Hanuš - Surzyn, Martinec, Kubista, Zelený - Považanec (69. Štěpánek) - Černák (69. Vaníček), Kratochvíl, Houska (72. Smejkal), Malínský (69. Nykrín) - Silný (72. Ikaunieks). Trenér: Rada.

M. Boleslav: Šeda - Douděra, Suchý (60. Šimek), Preisler, Pech - Smrž (29. Matějovský, 60. Stránský), Dancák - Ladra, Hlavatý, Ewerton - Mužík (71. Langhamer). Trenér: Jarolím.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články