Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparťanská nádhera. Dali jsme jasně najevo, že si jdeme pro pohár i titul, prohlásil Wiesner

Sparta nebude sedět v koutě. Cíl má jasný a jde si za ním: vyhrát nejen MOL Cup, ale i ligový titul. Letenský klub podle obránce Tomáše Wiesnera výhrou 2:0 na Slavii ve čtvrtfinále domácího poháru jasně ukázal, kterak si jde za svým. Autor gólové asistence si pochvaloval, jak se svěřenci trenéra Pavla Vrby na obhájce trofeje takticky připravili.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Sparta

Letenští porazili Slavii podruhé za sebou, v říjnu nad ní v nejvyšší soutěži zvítězili doma 1:0. Předtím Sparta nevyhrála nad odvěkým pražským rivalem 14 soutěžních derby po sobě.

"Je to prostě nádhera. To, že to bylo minulý zápas v lize, je také hezké, teď postup v poháru. Teď jsme si dali jasný cíl, že chceme vyhrát pohár i titul. Myslím si, že jsme dali jasně najevo, že si pro to jdeme," řekl Wiesner pro klubovou televizi.

Sparta si v Edenu vytvořila dvoubrankový náskok už v úvodní půlhodině, kdy se trefili Ladislav Krejčí mladší a Jakub Pešek po Wiesnerově přihrávce.

"Měli jsme ještě nějaké příležitosti. Ale poměrně rychle jsme dali na 2:0 a udrželi si to. Myslím, že jsme si to i takticky pohlídali. Nebyl nějaký záměr je tímhle způsobem rozhodit, spíš je naší hrou překvapit," uvedl Wiesner.

"My jsme si na ně perfektně připravili taktiku a drželi se toho svého, co máme od trenéra. Prakticky celý tým na jedničku," doplnil čtyřiadvacetiletý pravý obránce.

Pozor na další zápas

Trochu ho mrzelo, že sparťané před zápasem na Slavii v sobotu vstoupili do ligového jara jen bezbrankovou remízou v Českých Budějovicích. Nicméně věří, že vyhrané derby Letenské povzbudí před nedělním domácím šlágrem s Plzní. Na západočeského lídra ligové tabulky Sparta z třetího místa ztrácí čtyři body.

"Teď je důležité se soustředit na víkend na Plzeň, tu porazit a zase tlačit na titul, který my jednoznačně chceme," dodal trojnásobný český reprezentant.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články