Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Sudí v derby podali velmi slabý výkon, prohlásila komise. Orel a spol. mají zastavenou činnost

Sudí pražské derby mezi Slavií a Spartou ve čtvrtfinále poháru nezvládli. Podle komise rozhodčích FAČR podali ve středečním utkání slabý výkon a s výjimkou čtvrtého sudího Tomáše Klímy mají pozastavenou delegaci a nebudou nominováni na nejbližší kola první ligy. Za výkon v druhém středečním čtvrtfinále mezi Olomoucí a Slováckem naopak komise rozhodčí pochválila.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Sparta

Derby, které v Edenu vyhrála Sparta 2:0, bylo tradičně velmi vypjaté a přineslo řadu ostrých zákroků a sporných situací. Zápas podle komise nebyl veden tendenčně, hlavní rozhodčí Pavel Orel ale udělal několik chyb na obě strany. Hned v úvodu například udělil velmi přísnou žlutou kartu sparťanovi Martinu Suchomelovi, poté naopak nepotrestal několik faulů na obou stranách.

V polovině úvodního dějství za stavu 0:1 možná hostům odpustil penaltu za zákrok na domácího Srdjana Plavšiče, vzápětí zase mohl podruhé napomenout Suchomela. Poté Orel nepotrestal za ostrý faul slávistu Petera Olayinku. V dalším průběhu sudí s verdikty několikrát váhal a v 85. minutě udělil slávistovi Tarasi Kačarabovi druhou žlutou a následně červenou kartu až se značnou prodlevou.

Podle komise si nepočínali v derby dobře ani videorozhodčí Pavel Franěk a jeho asistentka Lucie Ratajová, kteří Orlovi nepomohli. Chybovali také pomezní Petr Caletka a Kamil Hájek, v druhém poločase například první asistent špatně odmával ofsajd ve chvíli, kdy šli do nadějného brejku sparťané poté, co odehrál balon slávista. Zastavenou činnost nemá jen čtvrtý rozhodčí Tomáš Klíma, který působil mezi lavičkami.

"Celý rozhodcovský tým podal velmi slabý výkon, v utkání bylo příliš mnoho chyb na obě strany. Na nadcházející ligová kola proto nebudou nominováni rozhodčí, oba asistenti, VAR (videorozhodčí) i AVAR (asistent videorozhodčího) z tohoto utkání," uvedla komise v komuniké.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články