Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1978: ČSSR - SSSR

V poháru jde o semifinále: Sparta hraje na Slavii, Slovácko v Olomouci

Ve fotbalovém MOL Cupu jde do tuhého. Známa už bude polovina semifinalistů. Kromě Olomouce, která hostí Slovácko, se hraje i nejslavnější české derby mezi Spartou a Slavií, která trofej obhajuje. Zápas Slavia – Sparta můžete sledovat v přímém přenosu od 16:40 na ČT2 i na webu ctsport.cz.

Obě pražská S mají co napravovat. Slavia si chce spravit náladu po nečekané porážce 0:1 v lize s poslední Karvinou a přiblížit se k obhajobě. Na úvod jarní části sezony narazila i Sparta, která vyhrála domácí pohár předloni, a v lize se v Českých Budějovicích protrápila jen k remíze.

Pražští rivalové nastoupí už ke 301. soutěžnímu derby. Naposledy se celky střetly začátkem října v lize a na Letné vyhrála Sparta 1:0 a Slavii porazila po 14 soutěžních zápasech. Červenobílí tehdy v nejvyšší tuzemské soutěži nebodovali po čtyřiapadesáti duelech.

"Výkon s Karvinou nás mrzí, je dobře, že hrajeme hned ve středu. Je to derby a nikdo moc nerozlišuje, co to je za soutěž. Oba týmy ten zápas budou brát stejně prestižně a se stejným nábojem," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský.

"Motivace bude vždy stejná. Ale je to i jako v jiných případech, když neuspějete v předchozím zápase a máte možnost odplaty, tak máte ještě větší motivaci než v předcházejících duelech. Máte touhu napravit ten poslední nezdar a o to víc na ten zápas myslíte," dodal Trpišovský, který v minulosti trénoval mládež na Spartě.

Sparťané se pokusí Slavii oplatit pohárovou porážku z května, kdy v semifinále doma podlehli jasně 0:3. Stejným výsledkem Slavia v MOL Cupu zdolala svého věčného rivala také v semifinále v roce 2019 v Edenu. Červenobílí v poháru se Spartou šestkrát za sebou neprohráli, jedinou porážku v MOL Cupu od rozdělení federace s ní utrpěli ve čtvrtfinále sezony 1995/96.

"Je to už čtvrtfinále, takže všichni možní soupeři jsou kvalitní. Přál jsem si hrát doma před našimi fanoušky, ale los rozhodl jinak. Čeká nás derby, těžký zápas. Těším se na to. Věřím, že navážeme na podzimní derby," řekl sparťanský křídelník Jakub Pešek.

Slovácko jede na Hanou

Slovácko v Olomouci čeká první soutěžní zápas jarní sezony. Celek z Uherského Hradiště o víkendu nehrál ligový duel v pardubickém azylu ve vršovickém Ďolíčku kvůli střevní viróze v týmu Východočechů a v tabulce klesl na páté místo. Hanáci v úvodu jarní části podlehli v Jablonci 0:1 a jsou desátí. Slovácko na konci října zvítězilo v Olomouci jasně 3:0 a se Sigmou pětkrát za sebou neprohrálo. V posledních čtyřech vzájemných soubojích navíc neinkasovalo. V poháru se soupeři ještě nepotkali.

"V Jablonci to byl remízový zápas, dojeli jsme na neproměňování šancí. Do zápasu se Slováckem jdeme odhodlaní uspět, chceme postoupit mezi čtyři nejlepší. Slovácko je výborný soupeř, ale my jsme schopni porazit kohokoliv. I s předními týmy jsme sehráli dobré zápasy. Je to v našich silách," řekl asistent trenéra Sigmy Jiří Saňák.

"Olomouc bude doma těžkým soupeřem. Smolně prohrála v Jablonci, má za sebou vydařenou přípravu a určitě i postupové ambice," řekl asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Utkání v Olomouci začne ve 14:30, duel na Slavii pak v 17:00. Zbylé dva čtvrtfinálové zápasy se odehrají až v příštím týdnu. V úterý Hradec Králové v domácí azylu v Mladé Boleslavi přivítá Bohemians 1905 a o den později nastoupí Jablonec s Mladou Boleslaví. Duel na severu Čech byl o týden odložen kvůli sněžení a nezpůsobilému terénu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články