Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Černá série Cremony skončila, Juventus vyhrál turínské derby

Konečně. Fotbalisté Cremony si ve 24. kole italské ligy oddechli, když porazili 2:1 AS Řím a opustili poslední místo tabulky. Ukončili historicky nejdelší sérii bez vítězství v Serii A, která trvala třicet zápasů. Zato Juventus protáhl vítěznou sérii v lize už na čtyři zápasy, tentokrát porazil v turínském derby FC 4:2 a stoupá zvolna tabulkou, už je sedmý. Za Juventus poprvé od loňského května nastoupil na posledních 21 minut Paul Pogba, jenž nehrál kvůli zranění stehna.

Hráči Cremony se radují po gólu
zdroj: ČTK / imago sportfotodienst autor: www.imagephotoagency.it

O vítězství Cremony za stavu 1:1 rozhodl z penalty osm minut před koncem Ciofani. Lombardský celek se díky vítězství posunul na předposlední 19. místo s náskokem jednoho bodu na Sampdorii Janov. Od příček zajišťujících záchranu ho dělí osm bodů.

AS Řím už v probíhající sezoně s Cremonou prohrálo ve čtvrtfinále Italského poháru. Tým trenéra Josého Mourinha, který v úvodu druhé půle musel po červené kartě na tribunu, promarnil šanci posunout se na příčky zajišťující Ligu mistrů a je pátý.

Mourinho si po utkání stěžoval na čtvrtého rozhodčího, který ho údajně provokoval a za reakci byl portugalský kouč vyloučen. "Poprvé v kariéře ke mně rozhodčí mluvil neomluvitelným způsobem," citovala trenéra agentura Reuters.

"Nejsem blázen. Jen jsem reagoval na to, co se stalo. Zajímalo by mě, jestli s tím můžu něco dělat po právní stránce," přidal Mourinho. "Červenou kartu jsem dostal proto, že čtvrtý rozhodčí řekl hlavnímu, aby mi ji dal. Ale už neměl dost odvahy dodat, co řekl on mně," přidal.

Cremona v Serii A naposledy zvítězila v roce 1996, kdy se před loňským postupem představila v nejvyšší soutěži naposledy. O nelichotivý rekord se dělí s Anconou, která jej zaznamenala v letech 1993 až 2004.

Italská fotbalová liga – 24. kolo:

Cremona – AS Řím 2:1 (17. Tsadjout, 82. Ciofani z pen. – 71. Spinazzola), Juventus Turín – FC Turín 4:2 (16. Cuadrado, 22. Danilo, 71. Bremer, 81. Rabiot - 2. Karamoh, 43. Sanabria).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články