Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Vorlického debut za Bergamo výhru nepřinesl, Juventus vyhrál potřetí za sebou

Český záložník Lukáš Vorlický si ke svému prvnímu zápasu v italské fotbalové lize výhru nepřipíše. Jeho tým Bergamo, do kterého jednadvacetiletý mládežnický reprezentant přešel v roce 2018 ze Zbrojovky Brno, překvapivě prohrál na domácí půdě 1:2 s Lecce. Vorlický do zápasu nastoupil od 75. minuty. Juventus na stadionu Spezie potvrdil roli favorita a vyhrál třetí zápas za sebou, ale v tabulce je až sedmý.

Radující se fotbalisté Lecce po výhře nad Bergamem
zdroj: ČTK/AP autor: Spada

Skóre se měnilo už po necelých čtyřech minutách hry, kdy se umístěnou střelou z dálky prosadil hostující Ceesay. Vítězný gól přišel po 70 minutách, kdy se hlavou z rohu trefil Blin. Atalanta už pouze snížila v 87. minutě. Po chybě brankáře Falconeho skóroval Höjlund.

Fiorentina doma remizovala s Empoli 1:1. Antonín Barák odehrál v dresu domácích celé utkání, v 37. minutě mu videorozhodčí neuznal gól kvůli ofsajdu. Fiorentina v lize nezvítězila pošesté v řadě a je čtrnáctá.

AS Řím doma zdolal Veronu 1:0 a posunul se na třetí místo. Jediný gól utkání vstřelil v 45. minutě Solbakken. Pro norského reprezentanta to byla první trefa v Serii A. Verona prohrála po čtyřech zápasech a v tabulce je na první sestupové 18. příčce.

Fotbalisté Lazia Řím zvítězili v Salernu díky dvěma brankám Immobileho 2:0 a posunuli se na čtvrté místo. Předstihnout je mohou městští rivalové z AS, pokud večer doma porazí Veronu.

Juventus Turín si ze Spezie odvezl tři body po výhře 2:0. Góly se o to zasloužili Kean a Di María. První ligový start po téměř dvou letech si připsal ve 40 letech bývalý reprezentační gólman Marchetti, který v 25. minutě nahradil zraněného Dragowského.

Italská fotbalová liga – 23. kolo:

Bergamo – Lecce 1:2 (87. Höjlund – 4. Ceesay, 74. Blin), Fiorentina – Empoli 1:1 (85. Cabral - 29. Cambiaghi), Salernitana – Lazio Řím 0:2 (60. a 68. z pen. Immobile), Spezia - Juventus Turín 0:2 (32. Kean, 66. Di María), AS Řím - Hellas Verona 1:0 (45.+1 Solbakken), FC Turín - Cremona 2:2 (41. Sanabria z pen., 79. Singo - 54.. Tsadjout, 74. Valeri).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články