Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Do sídla Sampdorie dorazila prasečí hlava. Příště tam budou vaše hlavy, stálo ve vzkazu

Vedení Sampdorie Janov se po měsíci opět stalo terčem výhrůžek násilím. Do sídla předposledního celku italské fotbalové ligy byl dnes doručen balík s uříznutou prasečí hlavou. Informovala o tom agentura Reuters.

Fanoušci Sampdorie Janov
zdroj: Profimedia

Zásilka jak ze slavného filmu o italské mafii Kmotr byla adresována bývalému předsedovi klubu Massimu Ferrarovi a současnému místopředsedovi Antoniu Romeiovi. Připojen byl vzkaz: "Příště tam budou vaše hlavy".

Případem se už zabývá policie, vedení Sampdorie navíc nečelí podobným výhrůžkám poprvé. Koncem února byla do sídla doručena obálka s nábojnicí s výhrůžným vzkazem bývalému majiteli Edoardovi Garronemu a Ferrerovi.

Podobné výhrůžky nejsou v Itálii úplně ojedinělé. Například v roce 1999 přišla předsedovi Regginy poštou uříznutá hlava vola. V roce 2006 zase někdo poslal sportovnímu řediteli Palerma kozí hlavu.

Jednasedmdesátiletý Ferrero z čela klubu odstoupil v roce 2021. Učinil tak poté, co byl zadržen kvůli finančním podvodům, které ale nesouvisely s fotbalem. Klub nicméně skrz rodinnou firmu nadále řídí.

V Serii A patří Sampdorii předposlední místo s odstupem osmi bodů na příčky zajišťující záchranu. Janovský celek z dosavadních 23 kol vyhrál jen dvakrát a za sebou má aktuálně sedmizápasovou sérii bez vítězství.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články