Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bojujeme o přímý postup, čekám výborný zápas, říká Suchopárek před Anglií

Moc důležitý zápas sehraje fotbalová reprezentace do 21 let. Když s Anglií uspěje, bude blízko přímému postupu na mistrovství Evropy. V Českých Budějovicích hraje s největším favoritem skupiny o upevnění prvního místa právě před Anglií, před nímž nyní vedou o tři body, ale Anglie má o dva zápasy méně. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 17:50 na ČT sport i na ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Lvíčata čeká duel s Anglií

Svěřenci trenéra Jana Suchopárka Češi mají jisté minimálně druhé místo zaručující baráž. Na závěrečný turnaj do Rumunska a Gruzie v roce 2023 vedle vítězů skupin přímo postoupí i nejlepší celek z druhých příček.

"Musíme být maximálně efektivní a plnit všechny taktické pokyny. Na základě dosavadní přípravy věřím, že atmosféra na hráče dolehne jen v pozitivním smyslu," citoval web FAČR Suchopárka z tiskové konference.

Jeho výběr loni na podzim prohrál v Anglii 1:3. "Určitě musíme mít lepší vstup do utkání. A lepší musí být i připravenost k utkání, jak fyzická, tak i mentální. Nastavení hráčů nebylo úplně správné. V zápase jsme trochu vystřízlivěli a věřím, že tentokrát budeme nastavení lépe," uvedl dvaapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996.

"Nebyl to tehdy v listopadu povedený výkon, ale zareagovali jsme na to v dalších zápasech poměrně dobře a navázali jsme na výsledky ze začátku kvalifikace. I díky tomu máme před sebou zápas, ve kterém budeme bojovat o přímý postup, a věřím, že to bude výborné utkání," prohlásil Suchopárek.

Potěšil by ho i nerozhodný výsledek. "Byl bych spokojen s remízou, pokud by nám to zajistilo postup na finálový turnaj. To ale v tuhle chvíli samozřejmě nemůžeme odhadnout, protože nás i Anglii čekají další zápasy. Stále je tam spousta variant a nemůžeme spekulovat. Musíme myslet na vlastní výkon a nemyslet na to, co by znamenal ten, nebo ten výsledek," konstatoval někdejší hráč Slavie či Štrasburku.

Kvalifikační boje zakončí jednadvacítka 13. června v Brně proti beznadějně poslední Andoře.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články