Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Lvíčata začínají éru pod Suchopárkem, na úvod kvalifikace je čeká Slovinsko

Reprezentace do 21 let vstoupí zápasem se Slovinskem do kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2023 v Rumunsku a Gruzii. Premiéru na lavičce "Lvíčat" si odbyde trenér Jan Suchopárek. Přímý přenos sledujte od 17:40 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Pavel Šulc v dresu české jednadvacítky v utkání se Slovinskem
zdroj: REUTERS autor: Borut Zivulovic

"Nervozitu po příchodu k jednadvacítce pociťuju od samého začátku. Přestože většinu hráčů znám, tak mužstvo potřebujeme dát dohromady a některé hráče musíme poznat. Udělali jsme maximum pro to, aby se nám to povedlo. Uvidíme, jak do kvalifikace vstoupíme," řekl Suchopárek.

Slovinci podle něj budou velmi nepříjemný soupeř. "Mají vynikající hráče směrem do ofenzivy. Poslední dva roky moc neprohrávají. Jejich výsledky jsou pro ně velice povzbuzující. Mužstvo má dost velké sebevědomí a velký potenciál. Na druhé straně náš tým je schopný jejich přednosti eliminovat a odehrát velice dobré utkání," uvedl jednapadesátiletý vicemistr Evropy z roku 1996.

Je nám líto, video expirovalo.
Jednadvacítku čeká v kvalifikaci utkání se Slovinskem

"Lvíčata" se se Slovinci naposledy utkala v březnu na mistrovství Evropy. S domácím celkem tehdy uhrála remízu 1:1.

"Jsou tam prakticky jeden dva hráči, kteří na obou stranách odehráli větší část utkání. Obměna tam je. I herní styl mužstev bude odlišný. Doufejme, že i výsledek bude mluvit v náš prospěch," prohlásil Suchopárek.

Mužstvo nově povede z pozice kapitána Filip Kaloč. "Pro mě je to čest, strašně si vážím toho, že mě hráči zvolili kapitánem. Nic se ale pro nás nemění. Budu mít jenom pásku, ale na hřišti v tom budeme všichni spolu," konstatoval jednadvacetiletý záložník Ostravy.

Čtyři dny po zápase se Slovinskem se jednadvacítka rovněž v Českých Budějovicích utká s Albánií. Složení skupiny G doplňují Kosovo, Andorra a Anglie.

Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské Rumunsko a Gruzie.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články