Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Nastartovali jsme sebevědomí hráčů, říká trenér jednadvacítky Suchopárek

Přišel, viděl a zatím jen vítězí. Jan Suchopárek skvěle nastartoval reprezentační fotbalovou jednadvacítku a od svého příchodu k týmu sklízí úspěchy. V kvalifikaci mistrovství Evropy má za sebou čtyři zápasy, čtyři výhry, dvanáct bodů a skóre 9:0. Co víc si může přát? S prací týmu je spokojený, ale vidí ještě nedostatky, které je třeba odstranit.

Jan Suchopárek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Pro Suchopárka je výhoda, že má zkušenosti z mladšího výběru, od něhož k týmu přišel. "V komunikaci s hráči je to určitě plus a jádro týmu tvoří kluci ročník narození 2000, ale je tam spousta talentovaných mladších hráčů, kteří se na úspěších podílejí. Postupně si k sobě nacházíme cestu a poslední sraz ukázal, že se ten tým dává dohromady a na hřišti je ta kompaktnost vidět," tvrdí.

Nový kouč jednadvacítky, jehož hráčská kariéra v tuzemsku byla spjatá hlavně se Slavií, ale také přiznává, že výkony týmu ještě ideální nejsou.

"Nevěděl jsem přesně, co mě u jednadvacítky čeká, i když většinu těch hráčů znám," konstatuje bývalý kouč reprezentace do devatenácti let, který si ale pochvaluje, jaký posun během dvou srazů týmu udělali.

"Vytvořila se dobrá atmosféra. Hráči s realizákem dobře spolupracují. Výsledky jsou skvělé, ale v prvním zápase jsme měli taky štěstí a to byl rozhodující moment i pro další zápasy," vzpomíná trenér na domácí zápas se Slovinskem, který rozhodl gólem hlavou po rohu Vitík až v 89. minutě.

"Myslím, že to i nastartovalo sebevědomí hráčů, které z logických důvodů nebylo moc vysoko," říká dvaapadesátiletý kouč, jenž si zahrál i francouzskou a německou ligu, s tím, že je ale pořád co zlepšovat.

Radost reprezentantů do 21 let
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Ani po pondělním zápase s Kosovem, který jeho svěřenci vyhráli 3:0, nebyl úplně spokojený. "Ještě je tam spousta nepřesností, ale organizace hry je v pořádku a na tom je třeba to postavit a zlepšovat se hlavně ve finální fázi," řekl.

V listopadu se uvidí, jak na tom český výběr skutečně je, protože hraje v Anglii a ve Slovinsku. Suchopárek ale týmu věří.

"Čekají nás dva nejtěžší soupeři ve skupině. Máme dobrou výchozí pozici a určitě nebudeme hrát na to, abychom jen uhráli nějakou remízu. Jsme tým, který může oba soupeře minimálně potrápit, a já věřím, že uděláme dobré výsledky, které nám pomůžou, abychom hráli o postup na mistrovství Evropy."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články