Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Suchopárek nominoval do "pohárového" duelu jednadvacítky s Kosovem i Žambůrka

Českou fotbalovou reprezentaci do 21 let čekají v říjnu v kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2023 netradičně dvě utkání se stejným soupeřem. Trenérovi Janu Suchopárkovi i proto dvojzápas s Kosovem připomíná evropské poháry a za důležité považuje, aby jeho tým navázal na úvodní dvě kvalifikační výhry nad Slovinskem (1:0) a Albánií (4:0).

Přísný pohled trenéra U21 Jana Suchopárka
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

"Lvíčata" se s Kosovem utkají nejprve 7. října v Prištině a o pět dnů později v Českých Budějovicích. "Je trošku zvláštní, když v novém kvalifikačním období máte stejného soupeře znovu po pěti dnech. Bereme to trošku jako pohárové utkání, tak k tomu přistoupíme. Nečeká nás vůbec lehký soupeř," řekl Suchopárek.

"Je velice důležité, abychom navázali na první dvě výhry v úvodu kvalifikace, utkání zvládli a vytvořili si dobrou výchozí pozici pro následující zápasy, které budou určitě stěžejní v pokračování kvalifikace a v boji o postup na mistrovství Evropy," uvedl dvaapadesátiletý bývalý obránce pražské Slavie nebo Štrasburku.

Je nám líto, video expirovalo.
Suchopárek nominoval i Žambůrka

Kosovo načalo kvalifikaci vítězstvím 2:0 nad Andorrou, poté stejným poměrem prohrálo v Anglii. Proti balkánskému soupeři touží Suchopárek po plném bodovém zisku. "Vždycky chceme maximum. Pokud získáme maximální počet bodů ze všech utkání, budeme první. Naším cílem je postoupit na mistrovství Evropy. Myslím si, že jsme schopni toho docílit, a uděláme maximum pro to, aby se nám to povedlo," konstatoval vicemistr Evropy z roku 1996.

Na závěrečný turnaj přímo postoupí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst, zbylých osm týmů z druhých příček čeká baráž. Jistou účast mají pořadatelské země Rumunsko a Gruzie.

Oproti zářijovým zápasům nastaly v nominaci čtyři změny. Novými hráči jsou obránce David Jurásek, záložníci Jakub Selnar, Jan Žambůrek a útočník Matěj Koubek.

"Nominace vychází z aktuální formy a možností hráčů, kteří patří do této věkové kategorie. Došlo ke zraněním a zdravotním problémům u hráčů, kteří byli v původní nominaci v předešlých utkáních. Hráči, kteří je nahradili, by měli naši hru více zintenzivnit a zkvalitnit, co se týče určitých herních prvků, které jsme v prvních dvou utkáních trošku postrádali," prohlásil Suchopárek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články