Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

SESTŘIH: Chrudim v nastavení zachránil Kutík, z Prostějova si odveze bod

O tečku za 13. kolem druhé nejvyšší soutěže se postarali fotbalisté Prostějova a Chrudimi. Domácí dlouho vedli poté, co se nádherně trefil stoper Kaká, ale v nastaveném čase stanovil konečný výsledek s notnou dávkou štěstí Daniel Kutík. Východočeši si proto upevnili druhé místo v tabulce za suverénním Zlínem, Hanáci zůstali na jedenácté pozici.

Utkání Prostějov – Chrudim
zdroj: facebook.com/1.SK Prostějov

Svěřenci trenéra Jindřicha Tichaie proto neprohráli s pondělním soupeřem už pošesté za sebou a před třetím Vyškovem mají k dobru již sedmibodový náskok. Na vedoucí Zlín ztrácejí pět bodů. "Bod jsme zachraňovali v závěru, ale krom té fantastické střely, po které jsme v úvodu inkasovali, k tomu nemám co dodat. Herně jsme podle mě nezklamali a hráče pochválím," hodnotil bezprostředně po utkání Tichai.

"Dali jsme krásný gól a chtělo to dotáhnout do zdárného konce. Na to, kolik branek hráči Chrudimi v sezoně vstřelili, jsme je nepouštěli do vyložených šancí. Velmi dobře jsme bránili a měli jsme si to pohlídat. Je to škoda," smutnil prostějovský kouč Radim Kučera, jehož tým doma prohrál jen se Zlínem.

Úvod patřil domácím a už ve 2. minutě měl blízko ke gólu Žák, ale střelou z bezprostřední blízkosti orazítkoval tyč. Po čtvrthodině už se však fanoušci Prostějova radovali, když z takřka 40 metrů napřáhl Kaká a nekompromisní "raketou" otevřel skóre.

Favorité z Chrudimi se osmělili až krátce po změně stran prostřednictvím nebezpečného zakončení obávaného snajpra Látala, ale na pevnou defenzivu Hanáků dlouho nenacházeli recept. Se sedmadvaceti trefami nejlepší ofenziva soutěže se nicméně prosadila ve třetí minutě nastavení, v němž vyrovnal po závaru v pokutovém území Kutík.

"Já jsem na ten poslední roh šel a doufal jsem, že se míč ke mně nějak odrazí a že dám gól. Splnilo se to, za což jsem rád. Alespoň máme zlatý bod," popsal svůj třetí zásah v sezoně Kutík.

Fotbalová Chance Národní Liga – 13. kolo:

Prostějov – Chrudim 1:1 (1:0)
Branky:
15. Kaká  90.+3 Kutík. Rozhodčí: Cieslar  Bělák, Marek. ŽK: Matoušek, Lima, Látal, Lahodný, Ševčík  Leitner, Řezníček, Toml. Diváci: 686.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články