Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Menšík ve Vídni navazuje na tažení v Šanghaji, v prvním kole si vyšlápl na Popyrina

Po skvělém vystoupení na Masters v Šanghaji, kde ho až ve čtvrtfinále zastavil Srb Novak Djokovič, si Jakub Menšík drží vysoce nadprůměrnou formu. Na turnaji ATP ve Vídni už je po úspěšné kvalifikaci ve druhém kole. Osmého nasazenéno Alexeie Popyrina z Austrálie porazil v rakouské metropoli 7:6 a 6:2.

Jakub Menšík
zdroj: REUTERS autor: Tingshu Wang

Devatenáctiletý Menšík porazil o šest let staršího Popyrina i ve druhém letošním utkání. První vzájemný duel na antuce v chorvatském Umagu vyhrál rovněž ve dvou setech.

Úvodní sadu, v níž si oba tenisté drželi podání, mohl rodák z Prostějova získat už ve dvanácté hře, ale při podání soupeře první setbol nevyužil. Nakonec rozhodl až v tie-breaku, který získal 7:3, a pohodu si přenesl i do druhého dějství. Dvěma "brejky" soupeře zlomil, odskočil do vedení 4:0 a zápas už si pohlídal.

V halové premiéře na okruhu ATP si Menšík zahraje o čtvrtfinále s vítězem střetnutí mezi Srbem Miomirem Kecmanovičem a Marianem Navonem z Argentiny. Ve Vídni se představí i aktuální česká jednička Tomáš Macháč, kterého čeká Fábián Marozsán z Maďarska.

Tenisový turnaj mužů ve Vídni (tvrdý povrch):

Dvouhra  1. kolo: Menšík (ČR)  Popyrin (8-Austr.) 7:6 (7:3), 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články