Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Neymar je po roční pauze zpět, v asijské Lize mistrů byl u devítigólového thrilleru

Nejdražší fotbalista historie Neymar si zahrál první zápas po roční pauze způsobené vážným zraněním kolena. Dvaatřicetiletý útočník nastoupil za al-Hilál v závěru utkání asijské Ligy mistrů na stadionu al-Ajnu, které favorizovaný tým vyhrál 5:4. Hvězdný Brazilec vystřídal v 77. minutě Sálima Davsárího, jenž chvíli předtím zkompletoval hattrick.

Neymar v dresu al-Hilálu v utkání asijské Ligy mistrů
zdroj: REUTERS autor: Walid Zain

Neymar přestoupil do Saúdské Arábie loni v létě za 90 milionů eur (2,3 miliardy korun) z Paris Saint-Germain. Za tým z Rijádu, kde si vydělá 100 milionů eur (2,5 miliardy korun) ročně, odehrál před vážným zraněním jen pět soutěžních duelů.

V utkání kvalifikace mistrovství světa proti Uruguayi si loni 17. října přetrhl přední zkřížený vaz a poškodil meniskus v levém koleni a musel na operaci. "Každý den bez fotbalu byl pro mě utrpením. To mě bolelo nejvíc," řekl v klubovém videu před pondělním návratem bývalý hráč Barcelony, odkud v roce 2017 přestoupil do Paris Saint-Germain za rekordních 222 milionů eur (tehdy 5,8 miliardy korun).

Al-Hilál vyhrál i třetí zápas v asijské Lize mistrů. Na prvním místě je také v saúdské lize, v níž má po sedmi kolech plný počet bodů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články