Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zbrojovka vydřela tři body nad Dynamem, Jihlava poprvé ztratila

Potřebovali zabrat a povedlo se. Fotbalisté Zbrojovky doma v 5. kole druhé ligy porazili doposud neporažené České Budějovice 2:1 a připsali si druhý triumf v sezoně. Zatím bez ztráty bodu pokračuje Ústí nad Labem, jež potvrdilo výbornou formu i při výhře 4:1 nad Žižkovem. O stejnou bilanci přišla Jihlava po remíze 2:2 v Sokolově.

Brankář Zbrojovky Brno Dušan Melichárek
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Brňané šli do vedení v 27. minutě zásluhou nyní už pětigólového Magery, nejlepšího střelce druhé ligy. Důrazně se prosadil ve vápně a hlavičkou za sebe skóroval. Dynamo bylo v prvním poločase až na jeden rychlý kontr, který nevyužil Matej Mršič, do ofenzivy nulové.

Hráči trenéra Davida Horejše byli ztrestaní dvě minuty před přestávkou, kdy si dal Havel vlastní gól po standardní situaci beka Pavla Eismanna. Budějovický stoper své zaváhání napravil v 51. minutě. Po další standardní situaci a odrazu míče od tyčky hlavou skóroval tentokrát do správné sítě.

Brněnský kouč Pivarník udělal v sestavě oproti prohře 2:3 se Žižkovem minulý týden změnu ve středu obrany a k Lukáši Vraštilovi se místo Petra Pavlíka postavil Lukáš Kryštůfek. Stopeři Zbrojovky byli otestovaní až ve druhém poločase, ale ani aktivní střídající hráč Ivo Táborský už k bodům nepomohl.

Jihlava hrála proti Sokolovu v deseti kvůli vyloučení Schumachera

Exligového favorita proti Sokolovu dostal do problémů Till Schumacher už v páté minutě, kdy obdržel červenou kartu za faul na Jana Kosaka a rozhodčí navíc nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil Petr Glaser, ale s jeho střelou i následnou dorážkou si poradil brankář Luděk Vejmola.

Jihlava dostala šanci jít do vedení z penalty v 57. minutě a Lukáš Vaculík se nemýlil. Sokolov však o chvíli později otočil dvěma góly během jediné minuty skóre. Po hodině hry se trefil Stanislav Vávra a po něm se prosadil Kosak. Poslední slovo však patřilo navzdory oslabení Jihlavě, za kterou v 74. minutě srovnal Urblík, jenž v závěru navíc zahodil obrovskou šanci.

Ústí nasázelo Žižkovu čtyři branky

Fotbalisté Ústí nad Labem zase pokračují ve skvělém vstupu do nové druholigové sezony. Severočeši porazili v předehrávce Viktorii Žižkov vysoko 4:1, vyhráli i páté kolo a bez ztráty bodu vedou tabulku. Ústí navazuje na povedený závěr minulé sezony, v níž vyhrálo posledních pět kol a zachránilo se.

Proti Žižkovu se do 12. minuty dvakrát trefil Jindráček, za tři minuty sice snížil hostující Musa, ale pak už skórovali jen domácí. Ještě do přestávky zvýšil z přímého kopu Miskovič a na 4:1 upravil v závěru po rohu Leibl.

Ústí je v čele s 15 body. Druhá Jihlava po první remíze má dva body manko. Třetí České Budějovice mají 12 bodů a čtvrtý je s 11 body Hradec Králové, který díky bezbrankové remíze v Prostějově udržel neporazitelnost.

Znojmo po třech porážkách v řadě zabralo a v domácím prostředí přehrálo 2:0 Třinec trefami ze 71. a 73. minuty od Davida Helíska a Kathona St. Hillaryho z Trinidadu a Tobaga. Slezané jako jediní nezískali ani bod a zůstávají poslední.

Vlašim sahala po výhře, ale nedosáhla

Vlašim ani na pátý pokus nevyhrála. Na hřišti Táborska přitom její hráči dvakrát vedli po gólech Vojtěcha Hadaščoka, ale náskok neudrželi a jen remizovali 2:2. Se třemi remízami a dvěma porážkami jsou čtrnáctí. Táborsko má jen o bod více. Hadaščok se poprvé prosadil ve 24. minutě, kdy dorazil vyraženou střelu Jandy. Za domácí mohl rychle odpovědět Musiol, ale povedlo se mu to až ve 30. minutě, kdy zužitkoval hlavou akci Pilíka se Šanderou. Po změně stran nejprve Hadaščoka skvěle vychytal brankář Toma, vzápětí ale nejistým zákrokem dovolil střelci hostů další dorážku a druhý gól. Táborsko si pak vytvořilo tlak a devět minut před koncem zajistil dělbu bodů Ndiaye po rohovém kopu.

5. kolo druhé fotbalové ligy:

Sokolov - Jihlava 2:2 (0:0) Branky: 60. Vávra, 61. Kosak - 57. Vaculík z pen., 74. Urblík. Rozhodčí: Rejžek - Mokrusch, Kubec. ŽK: Mišůn, Machek, Glaser - Klobása, Zoubele, Klíma. ČK: 5. Schumacher (Jihlava). Diváci: 720.

Pardubice - Chrudim 4:0 (1:0) Branky: 2. a 70. Petráň, 56. Černý, 88. Tischler. Rozhodčí: Marek - Polák, Leška. ŽK: Fousek, Kovář - Drahoš, Langr, Šípek. Diváci: 2184.

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 2:1 (2:0) Branky: 27. Magera, 43. vlastní Havel - 51. Havel. Rozhodčí: Klíma - Koval, Petřík. ŽK: Vraštil - Kladrubský, Helešic. Diváci: 2246.

Ústí nad Labem - Viktoria Žižkov 4:1 (3:1) Branky: 8. a 12. Jindráček, 36. Miskovič, 86. Leibl - 15. Musa. Rozhodčí: Matejček - Vitner, Vaňkát. ŽK: Brak - Žežulka, Dočekal. Diváci: 1835.

Znojmo - Třinec 2:0 (0:0) Branky: 71. Helísek, 73. St. Hillaire. Rozhodčí: Severýn - Pečenka, Dohnálek. ŽK: Kučera, Lacko, Teplý - Čelůstka, Reintam. Diváci: 712.

Prostějov - Hradec Králové 0:0 Rozhodčí: Dubravský - Pochylý, Batík. ŽK: Schuster, Machynek, Píchal - Urma, Kropáček. Diváci: 735.

Vítkovice - Varnsdorf 2:0 (1:0) Branky: 27. Pašek, 60. Macej. ŽK: Súkenník - Heppner, Rudnitskyj.

Táborsko - Vlašim 2:2 (1:1) Branky: 30. Musiol, 81. Ndiaye - 24. a 56. Hadaščok. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Fišer. ŽK: Vandas, Pilík, Ngimbi, Frýdek - Kadlec, Piško, Janda, Hadaščok, Fortelný, Plachý. Diváci: 1130.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články