Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Jihlava, Budějovice a Ústí jsou stále stoprocentní. Brno padlo na Žižkově

Po 4. kole druhé nejvyšší soutěže je v čele tabulky triumvirát mužstev, která ještě neztratila ani bod. Fotbalisté Českých Budějovic a Ústí nad Labem totiž v neděli vyhráli a dorovnali krok s vedoucí Jihlavou. Naopak poprvé ztratil Hradec Králové, neboť doma uhrál s Vítkovicemi jen bezbrankovou remízu. Další z favoritů na postup brněnská Zbrojovka prohrála na stadionu Žižkova a celkově disponuje ziskem čtyř bodů. 

Fotbalisté Viktorie Žižkov
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

České Budějovice vedly nad Prostějovem od 14. minuty, kdy Ledecký dorazil míč do sítě po střele Kladrubského, ale hned za osm minut srovnal Píchal. Těsně před pauzou orazítkoval domácí kapitán Kladrubský z penalty tyč a o výhře Jihočechů tak rozhodli až střídající hráči ve druhém poločase. V 77. minutě zblízka udeřil Wermke a pojistku přidal patičkou Táborský.

Ústí rozhodlo o vítězství ve Vlašimi už před přestávkou. Ve 24. minutě se do odkryté branky trefil Richter a v nastavení první půle zvýšil hlavou Leibl. Domácí snížili po pauze zásluhou Fortelného, ale více už nestihli.

Brno začalo pod televizní věží lépe a po čtvrthodině ho poslal do vedení přesnou hlavičkou Růsek. Jenže domácí skóre brzy otočili. V 18. minutě doklepl míč do sítě Musa a za pět minut se z dorážky prosadil Dočekal. Po pauze nachytal hostujícího brankáře Melichárka přízemní střelou Sintean a dvacet minut před koncem už jen pohotově snížil Magera.

Hradec vyšel střelecky naprázdno po deseti zápasech. Proti Vítkovicím měl přitom výraznou převahu, ale trápil se v zakončení. Nejblíže gólu byl Vlkanova, jenž trefil tyč.

Jihlava byla v koncovce přesnější, a to především zásluhou Klobásy. Útočník hostující z Mladé Boleslavi si ve 20. minutě naběhl na Fulnekův centr a hlavou poslal Vysočinu do vedení. Do poločasu však vyrovnal Pilík. Rozhodující moment přišel v 50. minutě, kdy si na Urblíkův roh naskočil Tlustý a zařídil výhru Jihlavy.

Po čtyřech kolech měl stoprocentní úspěšnost ve FNL naposledy v roce 2012 Žižkov, nakonec byl ale až osmý.

Třinec sice dokázal na úvodní branku Kováře z deváté minuty odpovědět ve 40. minutě vyrovnáním Hejného, ale v závěru prvního poločasu Pardubicím vrátil vedení Černý.

Po bezbrankové druhé půli tak pátý celek minulého ročníku prohrál i čtvrtý zápas v sezoně, ve které navíc zatím vstřelil pouhé dva góly.

Nováček z Chrudimi se naopak po dvou porážkách a jedné remíze dočkal prvního vítězství. Znojmo sice už v sedmé minutě poslal do vedení Teplý, ale po čtvrthodině vyrovnal Froněk.

Domácí mohli ještě v první půli skóre otočit z penalty, Šípek však nedal. Chrudim neproměnila druhý pokutový kop v sezoně, poté co už ve druhém kole promarnila šanci zvýšit na 2:0 proti Ústí nad Labem, s nímž poté prohrála 2:3.

Tentokrát ji to však mrzet nemuselo, protože po přestávce se podruhé prosadil Froněk, na kterého ještě navázali Sulík se Sixtou.

Výsledky 4. kola Fotbalové národní ligy:

Viktoria Žižkov - Zbrojovka Brno 3:2 (2:1)
Branky: 18. Musa, 23. Dočekal, 51. Sintean - 15. Růsek, 70. Magera. Rozhodčí: Dubravský - Vlček, Poživil. ŽK: Musa, Sintean, Žežulka, Dočekal - Kříž, Melichárek, Pavlík, Vraštil, Magera. Diváci: 1520.

Jihlava - Táborsko 2:1 (1:1)
Branky: 20. Klobása, 50. Tlustý - 37. Pilík. Rozhodčí: Ginzel - Šimáček, Vodrážka. ŽK: Vejmola - Navrátil. Diváci: 1483.

Hradec Králové - Vítkovice 0:0
Rozhodčí: Vojkovský - Antoníček, Mojžíš. ŽK: Holiš, Mišinský, V. Cverna, Mrázek (všichni Vítkovice). Diváci: 1130.

Chrudim - Znojmo 4:1 (1:1)
Branky: 14. a 56. Froněk, 68. Sulík, 80. Sixta - 7. Teplý. Rozhodčí: Cieslar - Dresler, Pfeifer. ŽK: Řezníček - Lacko, Dramé, Buček, Beganovič. Diváci: 1410.

Třinec - Pardubice 1:2 (1:2)
Branky: 41. Hejný - 9. Kovář, 45. Petráň. Rozhodčí: Mrázek - Lakomý, Batík. ŽK: Jeřábek (Pardubice). Diváci: 450.

České Budějovice - Prostějov 3:1 (1:1)
Branky: 14. Ledecký, 77. Wermke, 84. Táborský - 22. Píchal. Rozhodčí: Váňa - Černý, Kožár. ŽK: Wermke, Táborský, Mršič - Hapal, Sus. Diváci: 1721.

Varnsdorf - Sokolov 0:0
Rozhodčí: Slabý - Novák, Vitner. ŽK: Ondráček - Machek, O. Ševčík, A. Ševčík, Glaser. Diváci: 980.

Vlašim - Ústí nad Labem 1:2 (0:2)
Branky: 72. Fortelný - 24. Richter, 45.+3 Leibl. Rozhodčí: Mikyska - Dobrovolný, Dohnálek. ŽK: Piško, Plechatý, Kadlec, Janda, Hadaščok - Krátký, Miskovič. Diváci: 706.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články