Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Jihlava Klobásovým gólem přehrála Pardubice, Dynamo uspělo na Žižkově

České Budějovice ve druhém kole Fotbalové národní ligy otočily zápas na hřišti Viktorie Žižkov a po výhře 2:1 si udržely stoprocentní bilanci v sezoně. Bezchybné jsou zatím po dvou kolech druhé nejvyšší soutěže také týmy Jihlavy, Ústí nad Labem a Hradce Králové, který doma udolal Znojmo 2:1.

Budějovice přitom na Žižkově nezačaly dobře a v 9. minutě prohrávaly, když se prosadil Čermák. Útočník hostující ze Slavie si naběhl do vápna, kde mu se štěstím sklepl míč Rondič a Čermák zamířil přesně k tyči. Ještě do poločasu se ale po centru Javorka trefil Koval a srovnal.

Po změně stran si Mršič zpracoval dlouhý pas, obešel dva protihráče a zařídil vítězný gól. Žižkov sice mohl rychle odpovědět, ale obrana Jihočechů vykopla míč z brankové čáry. Víc už domácí nevymysleli, naopak hosté ještě zásluhou Kladrubského trefili břevno.

Hradec Králové doma v první půli Znojmo jasně přehrával, ale na gól si musel počkat půl hodiny, než Vlkanova vybojoval pokutový kop a sám ho proměnil. Ještě do přestávky zvýšil Kropáček prvním gólem ve druhé lize.

Další šance domácí nevyužili a v 63. minutě přišlo snížení po střele Ambrozka. Štrombach s Teplým ale posléze v šancích odmítli vyrovnání a Hradec tak zaznamenal druhou výhru.

Exligové Brno i ve druhém utkání ztratilo body a jen remizovalo 2:2 ve Vlašimi. Zbrojovka dokonce 0:2 prohrávala, ale v poslední čtvrthodině vybojovala alespoň bod a odvrátila druhou porážku. Vlašim šla do vedení po brejku Hadaščoka, který ještě nahrál před odkrytou branku volnému Fotrovi.

Druhý gól přidal v 74. minutě Selemani, jenže Brno se hned vrátilo do hry poté, co jeden z obránců Vlašimi ve snaze odvrátit nebezpečí trefil jen spoluhráče Piška, od kterého se míč dostal do vlastní branky. A chvíli nato z penalty srovnal Magera.

Bez bodu zůstalo Táborsko, které i druhý zápas v sezoně prohrálo 0:1, tentokrát ve Varnsdorfu. O jediný gól se hned v úvodu zápasu postaral domácí Heppner. Hosté mohli srovnat po chybě brankáře Porcala, jenže gól Ndiayeho nebyl uznán kvůli hraní rukou.

Je nám líto, video expirovalo.
Chrudim v domácí druholigové premiéře prohrála s Ústím 2:3

Ústí nad Labem zdolalo dalšího nováčka Chrudim 3:2 a připsalo si druhou výhru v ročníku. Domácí se v 31. minutě prosadili zásluhou Sixty, ale poté zahodili další velké šance včetně Rybičkovy penalty. Ústečtí následně výsledek otočili. Během tří minut dvakrát skóroval Richter a v 87. minutě přidal třetí gól Jindráček. Těsně před koncem už pouze snížil Kesner.

Fotbalová národní liga - 2. kolo:

Jihlava - Pardubice 1:0 (1:0)
Branka: 14. Klobása. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Pečenka. ŽK: Zoubele, Turyna - Mužík, 

Vítkovice - Sokolov 2:0 (2:0)
Branky: 9. Macej, 15. Motyčka. Rozhodčí: Dubravský - Horák, Batík. ŽK: Motyčka, Ožvolda, Pašek - Machek, Vávra. Diváci: 697.

Třinec - Prostějov 0:2 (0:0)
Branky: 60. Sus, 90.+3 Šteigl. Rozhodčí: Proske - Kotík, Antoníček. ŽK: Reintam - Žikol, Janíček. Diváci: 947.

Chrudim - Ústí nad Labem 2:3 (1:0)
Branky: 31. Sixta, 90. Kesner - 60. a 63. Richter, 87. Jindráček. Rozhodčí: Lerch - Melichar, Ratajová. ŽK: Drahoš, Langr - Bílek, Miskovič, Jindráček. Diváci: 1190.

Žižkov - České Budějovice 1:2 (1:1)
Branky: 9. Čermák - 39. Koval, 52. Mršič. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vitner. ŽK: Sintean - Javorek, Koval, Havelka. Diváci: 1380.

Hradec Králové - Znojmo 2:1 (2:0)
Branky: 30. Vlkanova z pen., 39. Kropáček - 63. Ambrozek. Rozhodčí: Ginzel - Dobrovolný, Lakomý. ŽK: Miker - Malár, Obiechina, Beganovič. Diváci: 1408.

Vlašim - Brno 2:2 (1:0)
Branky: 17. Fotr, 74. Selemani - 75. vlastní Piško, 79. Magera. Rozhodčí: Machálek - Fišer, Kožár. ŽK: Plechatý, Hadaščok - Pavlík. Diváci: 1095.

Varnsdorf - Táborsko 1:0 (1:0)
Branka: 4. Heppner. Rozhodčí: Pechanec - O. Černý, Poživil. ŽK: Heppner, Zbrožek, Novák - Navrátil, Kučera. Diváci: 902.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články