Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Zbrojovku Brno mají vrátit do první ligy Pivarník s Požárem

Přivést Zbrojovku Brno zpátky do první ligy má dvojice Roman Pivarník - Tomáš Požár. První zůstal ve funkci trenéra a druhý nastoupil do funkce sportovního manažera, který v brněnském klubu scházel. Oba si tak zopakují spolupráci z Bohemians, kde spolu působili před čtyřmi lety. "Naším cílem je okamžitý návrat do první ligy. K tomu vede i posílení vedení klubu," uvedl v tiskovém prohlášení majitel brněnského klubu Václav Bartoněk.

Roman Pivarník
zdroj: ČTK autor: Igor Zehl

Pivarník převzal tým po devíti kolech s pouhými čtyřmi body na posledním místě tabulky loni v říjnu. Přitom byl už jeho třetím koučem v sezoně. Do konce podzimu získal 11 bodů a vytáhl tým na dvanáctou příčku. Z posledních 12 utkání ale vyhrála Zbrojovka jediné, získala v nich jen šest bodů a z posledního místa spadla do druhé ligy.  

"V Brně jsem vnitřně spokojený. Vnímám velký potenciál klubu a jeho historii. Před čtyřmi lety se nastartoval progres u mládeže. To je pilíř, o který se chceme opírat. Zároveň jsme si ale vědomi, že je třeba tým vhodně doplnit," řekl Pivarník, bývalý trenér Plzně, Bohemians, Olomouce či Jihlavy.  

Právě mládež v Brně zachraňuje dojem ze sezony. Zbrojovka je jedním ze šesti klubů v republice, který obdržel licenci Klubové fotbalové akademie. V různých mládežnických kategoriích pak Zbrojovka dodala do reprezentačních výběrů 41 hráčů. Zkušební sezona Klubové fotbalové akademie přinesla úspěchy dorosteneckých týmů do 19, do 18 a do 17 let, které v celostátních soutěžích bojují o medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články