Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
ISU Grand Prix 2024

SESTŘIH: Zbrojovka prodloužila čekání na vítězství doma, nerozhodně skončilo i slezské derby

Ani na šestý pokus se fotbalistům Brna nepodařilo v letošní sezoně druhé nejvyšší soutěže potěšit své příznivce na stadionu Srbská skalpem soupeře. Ve 14. kole remizovali s "béčkem" Slavie 1:1 a těšit je může alespoň fakt, že v neúplné tabulce opustili poslední místo. Skóre zápasu otevřel ve 23. minutě hostující Štěpán Beran, na jehož gól odpověděl ještě před přestávkou Lucas Kubr. Ve druhém pátečním utkání remizovala Opava v jihlavském azylu s rezervou Baníku bez branek.

Denis Granečný v dresu Brna
zdroj: facebook.com/FC Zbrojovka Brno

Pražané přijeli do Brna i s reprezentantem Lukášem Masopustem, který se do zápasového kolotoče vrací po zranění. Jednatřicetiletý univerzál se na trávníku objevil po více než dvou měsících a v 15. minutě mohl skórovat, ale svůj individuální průnik zakončil střelou nad břevno. Krátce nato však chyboval brankář domácích Filip Mucha a Beran trestal – 0:1.

Zbrojovka odpověděla ve 38. minutě, když velezkušený gólman sešívaných Ondřej Kolář vyrazil tvrdou ránu Denise Granečného do kroku Kubrovi, který s dorážkou problém neměl.

Po změně stran se fanoušci na Srbské výraznějších šancí, natož branek nedočkali. Klub z moravské metropole proto ve druhé lize prodloužil čekání na výhru už na devět kol. Na posledním místě ho vystřídal Varnsdorf, který má ovšem domácí zápas s Vlašimí k dobru. "Prohrávali jsme, kluci to nezabalili a hráli skvěle. Ten bod nakonec musíme vzít," hodnotil pro ČT trenér Brna Jaroslav Hynek. 

Pražané bodovali po dvou porážkách v řadě a jsou osmí. "V kontextu celého utkání je remíza asi oukej. V závěru jsme vnímali, že i bod pro nás může mít velkou cenu," komentoval kouč David Střihavka. 

Slezské derby vítěze nepoznalo

Pátá Opava odehrála derby 250 kilometrů od svého poničeného stadionu. Po povodních sice nalezla azyl v nedalekém Hlučíně, ale vzhledem k regionální rivalitě a bezpečnostním rizikům musela pro duel s rezervou Baníku najít jiné řešení.

Pro fotbalové příznivce nezáživné střetnutí v Jihlavě gól nepřineslo. Ostravský Martin Temel trefil v prvním poločase hlavou břevno, opavský kanonýr Libor Kozák orazítkoval ve druhém tyč.

14. kolo druhé fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno – Slavia Praha B 1:1 (1:1)
Branky:
38. Kubr – 23. Beran. Rozhodčí: Machálek – Caletka, Bureš. ŽK: Štěpánek, Smejkal – Toula, Pikolon.

Opava – Baník Ostrava B 0:0
Rozhodčí: Orel – Pospíšil, Beneš. ŽK: Blecha – Jackuliak. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články