Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Branky, body, vteřiny

Házenkářky na přípravném turnaji prohrály s domácím Rakouskem

České házenkářky v úvodním zápase na přípravném turnaji tří zemí u Vídně nepotvrdily roli mírných favoritek a s domácím Rakouskem prohrály 25:26. Svěřenkyním norského trenéra Benta Dahla nepomohlo k vítězství ani 12 branek nejlepší střelkyně utkání Markéty Jeřábkové. V sobotu český tým zakončí své vystoupení na turnaji duelem s Ukrajinou.

České házenkářky
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

Oba soupeři se u Vídně chytají na blížící se mistrovství Evropy. Trenér Dahl na rozdíl od zářijového přípravného turnaje v Chebu už mohl po doléčení zranění využít dvě největší opory – kanonýrku Jeřábkovou a kapitánku Veroniku Malou. Obě patřily k nejlepším střelkyním zápasu, ani ony ale vítězství na českou stranu překlopit nedokázaly.

"V průběhu celých šedesáti minut bylo nespočet chyb, ať už taktických, nebo neproměněné šance. Ze zápasu neodcházíme, jak bychom chtěly, být připravené na Euro. Ty chyby rozhodně musíme eliminovat, jsou to úplné zbytečnosti," řekla Jeřábková.

V první půli se skóre přelévalo a do kabin šly s jednogólovým náskokem 13:12 Rakušanky. Po změně stran Dahlovy svěřenkyně otočily stav a ještě ve 40. minutě vedly o tři branky 19:16. Domácí výběr ovšem šňůrou tří gólů ihned srovnal a v závěru byl ve finální fázi přesnější.

"Prohráli jsme o gól. Měli jsme obrovské množství stoprocentních šancí a řadu z nich jsme neproměnili. Jsem zklamaný z toho, jak jsme si počínali v koncovce. Zahodili jsme mnoho jasných šancí, úniků. Musíme to proměňovat. Nemůžeme hrát Euro a nedávat góly," uvedl Dahl.

"Nebylo to o šancích, ale o tom individuálně se soustředit na to, abychom je dokázali proměnit. Zítra vyměníme některé hráčky, chceme nechat hrát všechny, které tady jsou," doplnil čtyřiapadesátiletý kouč.

Turnaj u Vídně je pro český tým předposlední přípravou před evropským šampionátem, který se uskuteční na přelomu listopadu a prosince. Před začátkem mistrovství odehrají Dahlovy svěřenkyně za měsíc ještě jeden turnaj.

Přípravný turnaj házenkářek v Tullnu:

Rakousko – Česko 26:25 (13:12)

Sestava a branky Česka: Kudláčková, Novotná – Königová, Andrýsková, Šustáčková, Desortová, Stellnerová 1, Kuxová, J. Franková, Smetková, Zachová 1, Jeřábková 12/1, Malá 4, Jestříbková, Cholevová 7, Eksteinová.

Nejvíce branek Rakouska: Ivancoková-Sotlicová 5/1. Sedmimetrové hody: 4/4 – 3/1. Vyloučení: 2:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články