Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

SESTŘIH: Sparťanské "béčko" udělilo Prostějovu lekci z produktivity, vedoucí Zlín opět nezaváhal

Nedělní program druhé ligy odstartoval na stadionu Žižkova, kde fotbalisté B-týmu Sparty deklasovali Prostějov 5:2. V 10. minutě sice inkasovali po hlavičce Tomáše Jedličky, ale v dalším průběhu své šance na rozdíl od soupeře proměňovali. Dvakrát skórovali Lukáš Penxa a Radek Šiler, jednou se trefil Daniel Michl. V dresu Moravanů se prosadil i Leandro Lima. Doma uspěl i Vyškov, který v závěru skolil "béčko" Olomouce a poskočil na třetí místo, a také čtvrtá Opava. Poslední Varnsdorf nestačil na vedoucí a dosud neporažený Zlín, který využil k výhře 2:0 i vyloučení dvou hráčů posledního celku soutěže.

Fotbalisté Sparty B oslavují gól ve druhé lize
zdroj: facebook.com/AC Sparta Praha

První poločas mezi Spartou a Prostějovem skončil 2:2, přestože měli hosté mnohem více stoprocentních příležitostí a za stavu 0:1 mohli několikrát odskočit do vyššího vedení.

Po změně stran domácí rozhodli v rozmezí 69. až 77. minuty, kdy udeřili třikrát. I proto bodovali ve třech z posledních čtyř kol a z jedenáctého místa ztrácejí bod na nedělního soupeře, který odehrál o zápas méně. Hanáci vyšli naprázdno po šesti kolech.

"V úvodu první půle jsme měli vést 2:0 nebo 3:0 a soupeře bychom možná položili na lopatky. Ve druhé půli jsme se ve špatné desetiminutovce úplně složili, čímž jsme degradovali náš solidní výkon," hodnotil kouč Prostějova Radim Kučera v rozhovoru pro Českou televizi.

Luboš Loučka s tvrzením svého trenérského soka souhlasil. "Zasloužili jsme si vyhrát, ale prohrát o tři góly je pro soupeře kruté. V prvních dvaceti minutách jsme přežili jasnou smrt. Ve druhém poločase jsme možná měli větší kvalitu," konstatoval Loučka.

Vyškov spasil v závěru Mbonu 

Duel Vyškova se Sigmou směřoval k bezbrankové remíze, jenže na konci základní hrací doby skóroval nigerijský útočník Mbonu a posunul svého zaměstnavatele na třetí místo v tabulce. Hanáci jsou osmí. Polepšila si také Opava, kterou poslal na čtvrtou pozici Libor Kozák, jenž rozhodl o vítězství Slezského FC nad "béčkem" Slavie 2:1

Jihlavu poslal proti Baníku do vedení v nastavení první půle z penalty Selnar. Pojistku po více než hodině přidal Chytrý a domácí už jen v závěru snížili díky Kašpárkovi. Vysočina bodovala ve třetím z posledních čtyř kol a pod trenérem Markem Jarolímem zvítězila na třetí pokus.

12. kolo druhé fotbalové ligy:

Sparta Praha B – Prostějov 5:2 (2:2)
Branky:
25. a 75. L. Penxa, 45. a 69. Šiler, 77. Michl – 9. Hrdlička, 41. Lima. Rozhodčí: Vokoun – Hádek, Pfeifer. ŽK: Okeke, Surovčík – Hrdlička, Matoušek. ČK: 83. Okeke. Diváci: 324.

Varnsdorf - Zlín 0:2 (0:1)
Branky: 44. Machalík, 67. Vukadinovič. Rozhodčí: Cieslar - Podaný, Marek. ŽK: Didiba, Machalík (oba Zlín). ČK: 18. Yuzvak, 45. Camara (oba Varnsdorf). Diváci: 320.

Baník Ostrava B – Jihlava 1:2 (0:1)
Branky: 90. Kašpárek – 45.+1 Selnar z pen., 65. Chytrý . Rozhodčí: Orel – Váňa, Bureš. ŽK: Munksgaard (Ostrava). Diváci: 211.

Vyškov – Sigma Olomouc B 1:0 (0:0)
Branka: 89. Mbonu. Rozhodčí: Doubrava – Slavíček, Ježek. ŽK: Svoboda, Kameník (trenér), Schön, Mbonu, Němeček – Fabiánek. Diváci: 624.

Opava  Slavia Praha B 2:1 (1:1)
Branky: 28. Ondráček, 63. Kozák - 30. Konečný. Rozhodčí: Vokoun - Hádek, Pfeifer. ŽK: Rataj, Lehoczki, Mootoo, Helešic, Richter - Hunal. Diváci: 763.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články