Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Zlín i Pardubice mají nakročeno k uhájení prvoligové příslušnosti

Oba prvoligové celky potvrdily v úvodních utkáních baráže o postup do nejvyšší soutěže roli favorita. Příbram sice dokázala v duelu s Pardubicemi dvakrát nastřelit tyč, i tak ale na domácí půdě prohrála 0:2. O moc lépe se nevedlo ani Vyškovu, který ve Zlíně padl výsledkem 0:1.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih barážového utkání Příbram – Pardubice

Favorizované Pardubice sice podle očekávání více kontrolovaly balon, ale celek od Litavky s nimi celou první půli držel krok. Blíže ke gólu dokonce měli v úvodním dějství Příbramští, v 36. minutě Dudlův centr z přímého kopu prošel nikým netečován vápnem a Markoviče podruhé zachránila tyč.

Čtyři minuty po pauze Východočeši otevřeli skóre. Po zmatcích v domácí obraně vystřelil Černý, Melichar míč jen vyrazil před sebe a Sychra ho doklepl do sítě. 

Pardubické vedoucí trefa uklidnila a brzy zvýšili. Po souboji s Petrákem upadl ve vápně Černý a rozhodčí Berka nařídil penaltu. Janošek v 62. minutě nezaváhal a poslal Melichara na opačnou stranu.

Příbram, která uspěla v baráži v roce 2019, už snížit nedokázala a velmi se jí vzdálil vysněný návrat mezi elitu po dvou letech. Východočeši navázali na dvě výhry z jediných dvou dosavadních vzájemných ligových zápasů.

Viagem Příbram - FK Pardubice 0:2 (0:0)

Branky: 49. Sychra, 62. Janošek z pen. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Hájek - Orel (video). ŽK: Jahič, Wágner - Hlavatý, Darmovzal.

Příbram: Melichar - Jahič, Sakala, Fišl - Vokřínek (71. Čejka), Petrák (67. Šimáček), Švestka, Dudl (82. Anih) - Zeronik (82. Antwi), Šajch (71. Langhamer) - Wágner. Trenér: Krejčí.

Pardubice: Markovič - Icha (46. Tischler), Hranáč, Vlček, Chlumecký - Darmovzal (67. Helešic) - Sychra (84. Huf), Hlavatý, Janošek, Pikul (67. Krobot) - Černý (67. Vacek). Trenér: Kováč.

Zlín si došel pro jednobrankové vítězství

Vyškov nastoupil podle očekávání s šesti africkými hráči a od prvních minut čelil náporu domácích. "Ševcům" ale chyběla větší přesnost přihrávek a moment překvapení. 

Po půlhodině zazmatkovala hostující obrana, jenže Srubek na poslední chvíli zblokoval Slončíkovu střelu do opuštěné branky. Zlínu dělala potíže rychlost a technická šikovnost afrických útočníků, po jednom brejku byl blízko vedoucímu gólu Kanakimana.

Po přestávce se hra vyrovnala, Vyškov se dostal více na polovinu domácích, ale po hodině hry doplatil na chybu v rozehrávce. Po ose Fantiš, Hrubý se míč dostal k Dramému a střídající francouzský záložník střelou z deseti metrů otevřel skóre.

V závěru Vyškovu jako by došly síly. Zlín si výhru pohlídal a částečně tak soupeři oplatil podzimní domácí porážku 0:1 z osmifinále poháru. 

Trinity Zlín - MFK Vyškov 1:0 (0:0)

Branka: 64. Dramé. Rozhodčí: Černý - Caletka, Hrabovský - Zelinka (video). ŽK: Cedidla, Kolář, Čanturišvili, Hrubý, Procházka - Vintr, Alégué. Diváci: 5441.

Zlín: Dostál - Cedidla, Simerský, Didiba, Reiter - Janetzký (81. Kovinič), Hrubý - Vukadinovič (55. Čanturišvili), Slončík (55. Kolář), Fantiš - Balaj (55. Dramé). Trenér: Vrba.

Vyškov: Kinský - Němeček, Srubek, Musa, Souaré (84. Ilko) - Štěpánek (76. Dweh), Lahodný - Kanakimana (84. Klesa), Mafwenta (57. Vintr), Alégué - Bayo (84. Lacík). Trenér: Kameník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články