Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liberec uplatnil opci na Olatunjiho, Hradec si pojistil služby Rady, Slavia prodloužila se Schranzem

Jaro se mu vyvedlo velice, Liberec proto uplatnil opci na útočníka Victora Olatunjiho a proměnil jeho hostování v přestup. Třiadvacetiletý Nigerijec přišel k Severočechům v lednu z kyperského klubu AEK Larnaka. Kapitán Jakub Rada prodloužil s fotbalisty Hradce Králové smlouvu do konce následující sezony. Šestatřicetiletý záložník působí ve východočeském celku od roku 2020. Prodloužil také univerzál Ivan Schranz, a to se Slavií o další dvě sezony do roku 2026.

Olatunji vstřelil v jarní části první ligy v 18 zápasech osm branek. Liberec i jeho zásluhou skončil sedmý, poté co ovládl prostřední nadstavbovou skupinu o umístění. V podzimní části sezony za Larnaku odehrál 20 soutěžních utkání a dal dvě branky, zasáhl také do skupinové fáze Evropské ligy a kvalifikace Ligy mistrů.

Nigerijský útočník má zkušenosti také ze slovenské ligy, kde nastupoval za Inter Bratislava a Podbrezovou.

Hradec si opět plácl s Radou

Rada, bývalý hráč Kladna, pražských Bohemians 1905 či Mladé Boleslavi odehrál v první lize 175 zápasů a nastřílel v nich 27 branek. V roce 2016 si připsal i dva starty za českou reprezentaci.

"Jsem moc rád za to, že můžu v Hradci pokračovat i v další sezoně. V první řadě chci poděkovat lidem z klubu za důvěru, smlouvu beru jako odměnu za práci, kterou se tu člověk snaží odvádět. Těším se na velký milník, kterým bude otevření nové arény, na niž se všichni fanoušci, my hráči i další lidé kolem fotbalu v Hradci těší. Jsem rád, že u toho budu moci být," řekl Rada.

Slavia dál počítá se Schranzem

V právě skončeném ligovém ročníku odehrál Schranz za vršovický celek 31 soutěžních utkání a vstřelil sedm branek. Více startů mu znemožnilo poranění hlavy a krční páteře v zářijovém zápase Evropské konferenční ligy s kosovským Ballkani, po němž Slavii chyběl do konce podzimní části. "Červenobílí" vypadli už ve skupině EKL.

"Čísla i góly by mohly být lepší, sezonu mi trošku rozbilo zranění. To je možná první důvod, druhý pak, že jsem hodně rotoval sestavou," řekl devětadvacetiletý Schranz, jenž v minulosti nastupoval za Trnavu, kyperský Limassol, České Budějovice nebo Jablonec. "Hrál jsem i na defenzivních postech, branek nebylo tolik jako sezonu předtím. Myslím ale, že jsem je nezapomněl dávat, to jsem v některých utkáních ukázal. Věřím, že na to v další sezoně navážu, bude se dařit mně a hlavně týmu," uvedl Schranz.

Olomouc kromě v pondělí potvrzeného odchodu Mojmíra Chytila do pražské Slavie opouští také trio Lukáš Greššák, Florent Poulolo a David Vaněček. "Všem třem byly nabídnuty nové smlouvy s přihlédnutím k jejich dlouhodobému zdravotnímu stavu, případně hernímu využití. Nakonec jsme se po korektních jednáních dohodli, že se rozejdeme," prohlásil sportovní ředitel Ladislav Minář.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články