Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zaúřadují sníh a mráz? Když nepřijde kalamita, liga se bude hrát i pod Ještědem

Zima, sníh, mráz, fotbal. Zdánlivě vražedná kombinace, která už ale není tak docela neobvyklá a se startem jarní části fotbalové ligy opět přichází na řadu. I na nejseverněji položeném stadionu republiky, v Liberci, jsou na nedělní zápas s Pardubicemi připraveni. "Vypadá to dobře, a jestli nenastane nějaká nečekaná kalamita, tak by se mělo hrát," vysvětluje ředitel komunikace týmu Tomáš Čarnogurský.

Ilustrační foto
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

Trenér libereckých fotbalistů Luboš Kozel už na středeční tiskovce před ligou přiznal, že by radši zkrátil letní pauzu, aby se nemuselo hrát v zimě.

"Fotbal je sice celoroční sport, ale je škoda, že se hodně utkání hraje v takovýchto podmínkách a v létě, kdy by se dalo hrát, je zbytečně dlouhá pauza," řekl s tím, že už je ale mírně optimističtější.

"Poprvé od návratu ze soustředění jsem viděl na stadionu zelené hřiště. Jsou zde výborní správci, věřím, že v neděli bude hřiště připravené velmi dobře," dodal kouč.

A podobně to vidí i Čarnogurský: "Áčko po návratu ze soustředění na Maltě trénuje na umělce, protože na tréninkovém hřišti leží sníh, ale na hlavním stadionu už se tráva zelená," vysvětluje a věří, že i podle předpovědi by hlavní hřiště mělo být na nedělní utkání připraveno dobře a liberečtí hráči si na něm ještě v pátek stihnou zatrénovat.

"Už od začátku týdne máme zapnuté vytápění a náklady na přípravu tří domácích zápasů (Liberec hraje tři ze čtyř úvodních zápasů jarní části doma) půjdou do stovek tisíc korun," říká tiskový zástupce klubu a jen doufá, že nepřijde žádná velká kalamita.

"Pak by se totiž částka mohla vyšplhat přes milion a intenzivní sněžení v den zápasu by mohl odskákat i trávník," vysvětluje zástupce klubu.

"Trávu by mohlo poškodit a tady u nás v Liberci by mohla začít dorůstat až někdy v dubnu nebo v květnu. Ty tři zápasy vydrží určitě, ale záleží na tom, jak velké stopy to na něm zanechá," popisuje Čarnogurský situaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Komise rozhodčích zveřejnila novinky k řízení zápasů
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články