Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Kozel před ligovým restartem: Věřím, že budeme silnější i bez van Burena a Talovjerova

Navzdory odchodu podzimních opor Micka van Burena a Maksyma Talovjerova je liberecký trenér Luboš Kozel přesvědčen, že Severočeši ve vyrovnané tabulce zabojují o vyšší pozice. Podle jednapadesátiletého kouče bude důležitý už vstup do jarní části, s týmem chce uspět i v poháru. Zároveň doufá, že Slovan ještě přivede do konce přestupového okna nějakou posilu.

Trenér libereckých fotbalistů Luboš Kozel
zdroj: twitter.com/FC Slovan Liberec

Liberec sice okupuje deváté místo, na první šestku a skupinu o titul však ztrácí jen bod. Na podzim ho střelecky táhl s devíti góly van Buren, kterého si Slavia stejně jako stopera Talovjerova stáhla v zimě z hostování. "Pracovali jsme na tom, aby byl jejich odchod znát co nejméně. Věřím, že díky tomu, že je mužstvo přes půl roku spolu, budeme silnější i bez hráčů, kteří odešli," konstatoval Kozel.

Podle něj navíc není úplně vyloučeno, že by se van Buren s Talovjerovem mohli pod Ještěd na jaře vrátit. Není to ovšem příliš pravděpodobné. "Zprávy jsou takové, že se tu Mick už asi neobjeví. U Maksyma by se dalo říct, že je to určitě pravděpodobnější než u Micka, ale je to otázka jednání," vysvětlil někdejší trenér Jablonce, Baníku Ostrava nebo pražské Dukly.

"Snažíme se ještě pracovat na doplnění mužstva. Neříkám, že to dopadne či nikoliv. Není ale úplně klid, že bychom nic neřešili," doplnil.

Liberecký kádr opustili i další "hosté" Jan Stejskal s Janem Matouškem a guinejský záložník Kamso Mara. Ze Sparty přišel na hostování brankář Hugo Jan Bačkovský a do útoku z kyperského celku AEK Larnaka Nigerijec Victor Olatunji. Ten stihl zasáhnout do jednoho přípravného zápasu a pomoct Slovanu ke třetímu místu na Tipsport Malta Cupu.

"Nevím, jestli se dá říct, že se jednalo o plnohodnotnou zimní přípravu, protože trvala jen tři týdny. Týden jsme strávili tady a poté byli skoro dva týdny na Maltě. Příprava byla velmi krátká," podotkl Kozel, jehož svěřenci během pauzy prohráli jediný z pěti duelů.

Ošidný začátek s Pardubicemi

Liberec odstaruje jarní část nejvyšší soutěže v neděli doma proti Pardubicím. "Je to velice ošidné, první zápasy jsou vždy specifické. Svádí to k podcenění, ale to tam vůbec nesmí být. Pardubice jsou velice fotbalové mužstvo, už závěr podzimu měly dobrý," upozornil Kozel, který doufá, že se o víkendu bude hrát v zimním počasí na dostatečně kvalitním hřišti.

"Fotbal je sice celoroční sport, ale je škoda, že se hodně utkání hraje v takových podmínkách a v létě je zbytečně dlouhá pauza. Ve středu jsem byl poprvé mírně optimističtější, protože jsem poprvé od návratu viděl na stadionu zelené hřiště," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články