Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Drží páté místo, přesto z Hradce zní slova především o záchraně první ligy

Na minulou skvělou sezonu dokázali zatím navázat i v té současné. Fotbalisté Hradce Králové drží po podzimu páté místo a mohou podruhé v řadě proklouznout do nadstavbové skupiny o titul. Východočeši se k tomu ale neupínají a naopak přiznávají, že jejich primárním cílem je kvůli vyrovnanosti soutěže záchrana. Radost "Votrokům" nedělá, že na marodce jsou klíčoví útočníci Filip Kubala s Danielem Vašulínem.

Hradec v minulém ročníku obsadil coby nováček šestou příčku. Východočechům se dařilo i na podzim, byť poslední tři kola prohráli. "Je to tak našlapané, že si nikdo od čtvrtého místa nemůže být jistý. Liga se takhle specificky vyvinula. Máme pochopitelně respekt," řekl trenér Miroslav Koubek.

"Máme nezvratnou touhu, přání a cíl, který musíme splnit za každou cenu, že první liga bude na novém stadionu v Hradci i v příští sezoně. O to se určitě popereme na sto procent," doplnil jednasedmdesátiletý kouč, jehož mužstvo dosud hraje domácí zápasy v mladoboleslavském azylu.

V kádru Hradce nastaly během přestávky minimální změny. Jednadvacetiletý záložník Petr Pudhorocký přestoupil z B-týmu pražské Sparty, obránce Otto Urma ve 28 letech ukončil kariéru ze zdravotních důvodů. "Chceme držet stabilitu, určitě není důvod do toho sahat. Podzimní výkony hráčů nám dávají naději, že by jaro mělo pokračovat v tomto duchu. Doufám, že jsme dobře připraveni," uvedl sportovní ředitel Jiří Sabou.

Vedle Kubaly a Vašulína mají zdravotní problémy i záložníci Jakub Kučera s Jakubem Radou nebo obránce Ondřej Ševčík. "Filip Kubala začíná naplno až teď a Daniel Vašulín stále ještě není v pořádku. Nebudeme mlžit a maskovat," přiblížil trenér Koubek.

Kubala byl s šesti ligovými góly nejlepším střelcem týmu, Vašulín na podzim skóroval třikrát. "Patří ke kvalitě ligy, dali devět gólů a iks asistencí, tak to musíte řešit. Smůla jednoho je zase štěstí druhého, dostali šanci jiní hráči. My jsme bez nich útočný potenciál v přípravě neztratili. Je naše práce si s tím poradit a nepanikaříme," prohlásil Koubek.

Jeho svěřenci poslední dvě přípravná utkání na soustředění v Turecku s maďarskou Kisvárdou a Lechií Gdaňsk vyhráli shodně 3:0, předchozí čtyři duely prohráli. Do jara Hradec Králové vstoupí v sobotu na stadionu úřadujícího mistra a lídra tabulky z Plzně.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články