Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zastaví Baník rozjetou Plzeň? Asi nejtěžší soupeř, zní z Ostravy

Plzeň v sobotu potvrdila výbornou formu a deklasovala Mladou Boleslav 7:1. Pod vedením trenéra Adriana Guly vyhrála na jaře všech šest kol a teď se představí na hřišti páté Ostravy. Západočeši v lize neprohráli s Ostravou od srpna 2009 v 19 utkáních za sebou. Hrají se i další čtyři zápasy. Šestá Sparta se proti dvanáctým Teplicím pokusí navázat na nedělní vítězství 4:1 v Karviné.

Aleš Čermák a Jean-David Beauguel se radují z gólu Plzně
zdroj: Twitter Viktoria Plzeň

"Po příchodu nového trenéra (Luboše Kozla) se Baník snaží přejít na určitý herní styl, který je velmi zajímavý. Je to pro nás velká výzva se připravit na ten zápas, umět reagovat a zároveň být aktivní a využívat naše silné stránky. Hlavně, abychom byli vítězní," řekl Gula.

Baník nevyhrál tři kola po sobě a doma dokonce čtyři. "Co jsem viděl, hrají opravdu velmi dobře. V českých podmínkách to teď je asi nejtěžší soupeř. Ale tím pádem je to pro nás i výzva. Po pauze jsme zatím hráli se soupeři, proti kterým jsme museli tvořit, teď jsme v pozici, kdy je favorit asi soupeř. Věřím, že to ve středu soupeři znepříjemníme tak, jak to Baník proti silným týmům vždy uměl," konstatoval Kozel.

Spartu čekají tápající Teplice

Sparťané si triumfem v Karviné připsali první ligovou výhru pod koučem Václavem Kotalem a vůbec první jarní vítězství po šesti kolech. "Vždycky je lepší, když se vyhraje, protože regenerace a další věci se pak dělají snadněji a s úsměvem. Ale jde o to, abychom se takhle smáli i po zápase s Teplicemi," uvedl asistent trenéra Sparty Luboš Loučka. Teplice vyhrály jediné z posledních sedmi kol.

Poslechněte si nejnovější díl Fotbal fokus podcastu:

Slovácko stále myslí na šestku

Sedmé Slovácko se proti třinácté Karviné pokusí probojovat zpátky mezi první šestku, odkud vypadlo poté, co v pěti z posledních šesti zápasů v nejvyšší soutěži nedokázalo zvítězit. "Čeká nás velmi těžké utkání, Karviná má vynikající jaro. My ale stále hrajeme o elitní šestku, a pokud se chceme do ní vrátit, musíme soupeře z dolní části tabulky porazit. To je také náš cíl," prohlásil asistent trenéra Slovácka Jan Palinek.

Budějovice potřebují nakopnout

Souboj dvou sousedů v tabulce bude k vidění na Střeleckém ostrově, kde deváté České Budějovice přivítají desátou Olomouc, která drží poslední místo zaručující start ve skupině o Evropu. Oba celky nevyhrály čtyři kola, přičemž Jihočeši v nich nevytěžili ani bod.

"Mým úkolem je v nejbližších kolech dostat kluky zpět do formy. Máme čtyři zápasy na to, abychom se zvedli, udrželi ve skupině o Evropu a uspěli v poháru. Ale Budějovice jsou na tom podobně, mají za sebou sérii nezdarů a doma se budou chtít rehabilitovat. Bude to velmi těžký duel," řekl olomoucký kouč Radoslav Látal.

Bohemians září, budou zářit i v Opavě?

Do obnoveného ročníku vstoupili ve výborné formě Bohemians 1905, kteří se domácími výhrami nad Teplicemi (4:0) a Českými Budějovicemi (3:2) bodově dotáhli na Olomouc. Venku ale Pražané vyhráli jediný z 13 zápasů v ligové sezoně.

Opava se díky nedělní remíze v Teplicích 2:2 posunula před Příbram na předposlední 15. pozici. "Pro nás pokračuje série důležitých zápasů. Povedlo se nám zabodovat v Teplicích, což jsme chtěli, teď hrajeme dvakrát doma a potřebujeme další body. Pro mě je pozitivní, že po remíze v Teplicích z mužstva cítím bojového ducha, kluci chtějí. Nedíváme se na ostatní týmy, díváme se sami na sebe a věřím, že proti Bohemce uspějeme," konstatoval trenér Opavy Jiří Balcárek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články