Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

V první řadě záchrana. Pak nemám problém se bavit o čemkoli, říká karvinský Lingr a sní o Ostrovech

Sní o anglické lize. V Karviné se prosazuje stále víc, v sezoně se trefil do černého už pětkrát. Ondřej Lingr kráčí v rodinných fotbalových šlépějích a v jednadvaceti nemá nakročeno do velkého fotbalu vůbec špatně.

Guélor Kanga ze Sparty (vpravo) v souboji s Ondřejem Lingrem z Karviné
zdroj: ČTK autor: Šimánek Vít

Zájem už o něj projevilo více klubů, ale Lingr má ve Slezsku rozdělanou práci. "Taky to slýchávám, že zájem je, ale vždycky říkám, že počkám do konce sezony. Teď se soustředím, abych pomohl zachránit ligu. Pak nemám problém se bavit o čemkoli," zdůraznil ve Fotbalu extra.

Karviné se nicméně po koronavirové pauze zle nedaří, stále čeká na výhru. Přitom před ní patřila k nejlepším týmům jara.

Lingr ví, že je na čem pracovat. "Jsem zatím určitě spokojený. Teď budu mít v lize 70. start, akorát bych mohl zlepšit statistiky. Ale v téhle sezoně mám už 5 gólů," podtrhl talentovaný záložník.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Extra

Ligovou premiéru prožil už před čtyřmi lety, když ho do vody v zápase proti Spartě hodil trenér Jozef Weber. Od postupu mezi elitu se však v Karviné protočilo hodně trenérů a Lingr si musel znovu a znovu vyšlapat cestičku do základního kádru.

"Nebylo to pro mě vůbec jednoduché, ale tak to prostě je. Jsem fotbalista a musím si na to zvyknout. Vždycky jsem to dokázal a pravidelně jsem hrával. Nejlépe se mi hraje pod trenéry Jurajem Jarábkem a Petrem Mašlejem. Forma jde nahoru a i na tréninku mám větší slovo a kabina mě jinak bere. Cítím už i zodpovědnost, abych to vzal na sebe."

O svých kariérních cílech má jasno. Anglický fotbal ho odjakživa lákal a už odmala snil o tom, že si jednou zahraje třeba za Chelsea. Ani jiné kluby by ale nebyly k zahození. "I tu druhou anglickou ligu bych chtěl zkusit. Mám Ostrovy strašně rád," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články