Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Kozák po pauze pálí ostrými a říká: Nominace na Euro? V hlavě ji mám

V posledních pěti zápasech skóroval čtyřikrát a mimo jiné nasměroval Spartu do finále domácího poháru. Útočník Libor Kozák se veze na individuální i týmové vlně, užívá si anglický režim nejvyšší soutěže a věří, že se může opět vrátit do reprezentace. V kvalifikaci na mistrovství Evropy si sice připsal jen několik minut, ale zavřené dveře rozhodně nemá. 

Libor Kozák slaví gól s Andreasem Vindheimem
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Reprezentaci v hlavě mám a vím, že šance existuje. Bude záležet na mně a na tom, jak to půjde ve Spartě," uvedl s nadhledem Kozák.

Ve zmíněné kvalifikaci odehrál závěr vítězného utkání s Černou Horou v Olomouci. "I za ten krátký časový úsek jsem byl rád, protože jsem se do národního mužstva vrátil po dlouhé době," pokračoval odchovanec opavského fotbalu, který v dresu s lvíčkem na prsou nastoupil po pěti a půl letech. "Další minutáž bych chtěl pochopitelně přidat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Na EURO s Liborem Kozákem

Vzhledem k nízkému hernímu vytížení v úvodu jara se Kozákova šance na závěrečnou nominaci snižovala. Odložení turnaje kvůli pandemii koronaviru však jako výhodu nevnímá.

"Posunutí šampionátu mohlo někomu pomoct, někomu naopak uškodit. Pro mě je z dlouhodobého hlediska nominace cílem, ale během zápasů v klubu na ni rozhodně nemyslím. Snažím se pořád zlepšovat a uvidíme, na co to bude stačit," konstatoval.

O nahuštěném ligovém programu:

"I kvůli faktu, že se nám daří, se únava odbourává snáz."

V základní části nejvyšší soutěže vstřelil důrazný forvard 11 gólů a čtyřikrát rozvlnil síť v domácím poháru. Aktuální série Pražanů, jenž zvítězili sedmkrát v řadě, si váží i proto, že před nucenou přestávkou byli pod palbou kritiků na devátém místě v tabulce.  

"Je to samozřejmě moc fajn. Před pauzou byla naše pozice špatná, ale za ten měsíc, co se hraje, je vidět pokrok. Je vidět, že jsme se semkli a že nám vycházejí i věci, které nám dříve nevycházely."

Sled utkání rychle po sobě zvládá Kozák dle vlastních slov bez problémů. "Zápasů je hodně a jak pro tělo, tak pro hlavu je to náročné. Mně ten anglický režim nevadí. Hodně důležitá je teď regenerace, ale i kvůli faktu, že se nám daří, se únava odbourává snáz," upozornil.

Fanoušci Sparty při utkání s omezením kvůli koronaviru
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Nejlepší střelec Evropské ligy v sezoně 2012/13 si pochvaluje také skutečnost, že se do hlediště stadionů částečně vracejí fanoušci po rozvolnění vládních opatření.

Na úterním střetnutí s Baníkem Ostrava by mělo být na Letné až 4 tisíce diváků. "Je super, že se s naší stoupající formou mohou vrátit na stadion. Jejich podporu cítíme a doufáme, že se v dohledné době budeme moct ukázat před zaplněnými tribunami."

Důstojnou kulisu by podle všeho mělo mít i blížící se finále domácího poháru v Liberci, jež se uskuteční příští středu. "Víme, že nás nečeká nic snadného a že to bude boj. Už teď se ale těšíme a věříme, že nás budou moct přijet povzbudit i naši fanoušci," zakončil Kozák, který dvakrát vyhrál Italský pohár s Laziem.    

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články