Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Šestnáctiletý Karabec se upsal Spartě do roku 2023. Hložek je pro mě vzorem, řekl

Sparta si pojistila svoji vycházející hvězdu. Novou smlouvu s vedením letenského fotbalového klubu podepsal šestnáctiletý záložník Adam Karabec. Mladík by měl podle nového kontraktu v klubu zůstat minimálně do roku 2023.

Adam Karabec v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Karabec zahájil sezonu ve sparťanském týmu do 19 let, během podzimu se přesunul do béčka a od jara už je v ligovém A týmu. Za ten letos odehrál sedm zápasů a na konci května vstřelil v Karviné po minutě na hřišti branku, která z něho udělala třetího nejmladšího střelce v historii české ligy. V dalších zápasech si připsal i gólové asistence.

"Adam je velký sparťanský talent. Čeká ho ještě dlouhá cesta k tomu, aby se z něj stal důležitý hráč A-týmu, ale my mu k tomu dáme čas a prostor. Máme radost z toho, že můžeme dávat šanci fotbalistům z naší mládeže, zabudovávat talentované hráče do A-mužstva je totiž důležitou součástí naší koncepce," říká sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

Karabec tak následoval Adama Hložka, jenž se také v šestnácti letech prosadil do sparťanského áčka a je jeho oporou. "Adam je pro mě velký vzor, že se to v tak mladém věku dá zvládnout. Není to pravidlo, ale Adam je důkazem toho, že to jde," uvedl Karabec. "Musím ještě zapracovat na fyzické síle, abych se vyrovnával se souboji v dospělém fotbale. Zároveň musím nabrat zkušenosti, které se snad dostaví s tím, jak budu dostávat šanci na trávníku," dodal mládežnický reprezentant.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články