Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Coufal: Poslední zápasy jsou nejtěžší. Trochu nervózní jsme, ale chceme slavit už ve středu

Vladimír Coufal připustil, že je před středečním utkáním 2. kola nadstavby proti Plzni lehce nervózní. Pražané si v případě vítězství mohou s předstihem zajistit obhajobu titulu, sedmadvacetiletý obránce si ale uvědomuje, že poslední zápasy jsou vždy nejtěžší. Červenobílí podle něj budou k úspěchu potřebovat více než stoprocentní výkon.

Slávisté vedou čtyři kola před koncem nadstavby tabulku před Plzní o šest bodů a v případě výhry už o prvenství nebudou moci přijít.

"Trošku nervozita tam je, ale uvidíme až těsně před zápasem, jak to bude vypadat. Samozřejmě všichni víme, o co hrajeme a co tady po zápase můžeme dokázat. Doufám, že do toho všichni dají 150 a možná ještě víc procent a že to společně zvládneme," řekl Coufal.

"Poslední zápasy jsou vždy nejtěžší, protože jsme krůček od naše cíle a velkého snu všech hráčů. Lehká nervozita s tím přichází a je to dobře, protože kdybyste ji neměli, znamená to, že vám na tom moc nezáleží. Věřím, že všichni v kabině chceme to samé a doufám, že se nám to povede. I když to bude nesmírně těžké," dodal reprezentační bek.

Plzeň bude muset hrát v Edenu na výhru, aby ještě oživila naděje na titul. "Nevím, na co bude chtít hrát Plzeň, my ale určitě budeme chtít vyhrát, abychom to tady už společně s nějakými diváky mohli po zápase trochu oslavit. Určitě do utkání půjdeme s pokorou a respektem k silnému soupeři. Plzeň bude hrát svoji hru, my budeme chtít hrát tu svou. Uvidíme, co z toho nakonec vzejde," prohlásil Coufal.

Oba týmy se utkaly před 16 dny v závěru základní části a zápas v Edenu skončil bez branek. "Oba dva týmy mají velice dobré trenéry, kteří dbají na taktiku a pokaždé chtějí nějak překvapit soupeře. Takže nějak překvapit je budeme muset, abychom vyhráli," mínil Coufal.

Po dalším uvolnění vládních opatření proti šíření koronaviru už bude moci být na stadionu pět tisíc osob včetně všech aktérů utkání. Fanoušci výhradně z řad permanentkářů dostali k dispozici asi čtyři tisíce vstupenek.

"Hrozně moc se na to těším, už těch prázdných sedaček bylo dost. Zaplaťpánbůh, že se ta situace nějak takhle urovnává. Doufám, že počty diváků budou postupně na zápasech přibývat," dodal Coufal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články