Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Útočník Doležal střílí v Jablonci góly a tráví čas u koní

V Jablonci kroutí už osmou sezonu. Rodák z Valašského Meziříčí si už na hory zvykl, s manželkou lyžují a jezdí i na snowboardu. Kromě fotbalu má ale střelec osmasedmdesáti ligových gólů velkého koníčka – koně. Utkání fotbalové ligy Jablonec - Teplice můžete sledovat v přímém přenosu na ČT sport od 18 hodin.

Čtyřiadvacet kilometrů od Jablonce mají svého koně ustájeného. "Druhého máme na Moravě, ten už je ale starší, tak na vyjížďky do přírody. Tady na té manželka jezdí závody," vysvětluje s tím, že jeho životní partnerka se dříve věnovala westernovému ježdění, teď nahání dobytek.

"Když je možnost, tak jsme tady celá rodina i s malým, ale většinou sem manželka jede sama a já po tréninku hlídám. Manželka jezdí na koni odmalička a já ji v tom podporuji," vysvětluje nebezpečný útočník, který přiznává, že se zpočátku koní bál.

"Ale žena mě pak naučila jezdit," potvrzuje Doležal známé přísloví: za vším hledej ženu. "Měli jsme dva koně a jezdili jsme spolu na vyjížďky," vzpomíná. Jenže druhá kobylka měla úraz a musela být utracena. "To bylo takové horší období," vzpomíná.

Je nám líto, video expirovalo.
Doležal si čistí hlavu od fotbalu u koní

Projet se na koni v přírodě bere jako dobrý relax. "Vyčistil jsem si vždycky hlavu od fotbalu," říká, jenže teď už nejezdí.

S koňmi zůstane nejspíš spojený i po skončení kariéry. "Chtěli bychom se vrátit na Moravu, kde máme pozemek. Postavit dům, stáje, mít tam koně. Kolik? To se teprve uvidí, jak se to celé vyvrbí," dodává fotbalista, který měl v pondělí jednatřicáté narozeniny.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články