Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Velká jablonecká jízda pokračuje, Olomouc porazil i v deseti

Jablonecká série pokračuje. Rozjetý celek trenéra Petra Rady bodoval v desátém ligovém zápase za sebou a jen dvakrát remizoval. S Olomoucí sice brzy prohrával, když se trefil Látal, a po vyloučení Kratochvíla ještě po půhodině šel do deseti, přesto po dvou trefách Schranze a jedné Doležala dokázal otočit výsledek. Po výhře 3:1 dál drží druhé místo v tabulce. Olomouc prohrála druhý zápas za sebou a na výhru čeká už čtyři utkání.

Jablonec - Olomouc
zdroj: ČTK autor: Vít Černý

Jablonec podle očekávání začal aktivně. V páté minutě hostující gólman Mandous vytáhl křížnou střelu Schranze a slovenský kanonýr vzápětí sám před brankářem mířil nad. Neprosadil se ani druhý z domácích útočníků Doležal a Schranz z dorážky špatně trefil míč.

Ve 13. minutě z první vážnější akce udeřili Hanáci. Po Daňkově přihrávce mířil Nešpor z malého vápna do tyče a dorážející Radek Látal zblízka dostal balon do sítě. Syn olomouckého trenéra dal svůj první ligový gól.

Po půlhodině hry Jablonci ještě víc zkomplikoval zápas Kratochvíl, který dostal po zákroku na Hálu druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Severočeši i v oslabení ještě do pauzy srovnali. Rozhodčí Julínek po zákroku Housky na Jovoviče, hrajícího 100. zápas v české lize, ve vápně odpískal penaltu a Schranz se nemýlil, byť Mandous vystihl směr střely.

"I po té první neproměněné šanci jsem si věřil, že přijde další, kterou se pokusím proměnit. A podařilo se. Díkybohu jsme do šatny šli s gólem na 1:1, to nám velmi pomohlo," řekl Schranz.

Jablonec se i v deseti snažil o vítězný gól. Po hodině hry se Štěpánkův centr jemně otřel o břevno a po následném Krobově centru nebezpečně hlavičkoval Doležal.

V 65. minutě už domácí skóre otočili. Pleštil výborně potáhl míč po pravé straně do vápna, nacentroval a nabíhající Schranz z voleje před odkrytou brankou nezaváhal. Slovenský kanonýr se trefil potřinácté v ligové sezoně a dotáhl se na lídra střelecké tabulky slávistu Kuchtu.

Za další tři minuty domácí zvýšili. Mandousovu špatnou rozehrávku zachytil Doležal a z dálky trefil opuštěnou branku. Zkušený útočník skóroval proti svému bývalému klubu už v prosincovém vzájemném duelu na Hané a prosadil se ve třetím utkání po sobě. V ligovém ročníku se trefil podeváté a zároveň stylově oslavil pondělní 31. narozeniny.

Hanáci, kteří ve středu prohráli ve čtvrtfinále domácího poháru se Slavií 0:3, předvedli v hodinové přesilovce ostudný výkon a ani jednou neohrozili brankáře Hanuše. Naopak ještě mohli v závěru znovu inkasovat.

FK Jablonec - Sigma Olomouc 3:1 (1:1)

Branky: 45. z pen. a 65. Schranz, 68. Doležal - 13. Radek Látal. Rozhodčí: Julínek - Nádvorník, Vlček - Hrubeš (video). ŽK: Kratochvíl, Schranz, Považanec - Poulolo, Vepřek, Hála, Breite, Radek Látal. ČK: 30. Kratochvíl (Jablonec). Diváci: 450 (omezený počet).

Jablonec: Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil (69. Pilař), Považanec, Kratochvíl, Jovovič (89. Smejkal) - Schranz (78. Hübschman) - Doležal. Trenér: Rada.

Olomouc: Mandous - Radek Látal, Štěrba (82. Hapal), Beneš, Vepřek (72. Zifčák) - Poulolo (66. Sladký) - Hála (66. Šíp), Breite, Houska, Daněk - Nešpor (72. Chytil). Trenér: Radoslav Látal.

Petr Rada (trenér Jablonce): "Prvních 10 minut bylo velice dobrých, měli jsme tři šance. Pak se Sigma dostala na naši půlku a šla do vedení. Po delší době jsme prohrávali. Pak přišlo vyloučení Kratochvíla, za stavu 0:1 v deseti je to těžké. Rozmýšleli jsme se, jestli změnit rozestavení. Ale nechtěli jsme tam dávat někoho defenzivnějšího, abychom jen nezačali bránit. Navíc naši útočníci plní to, co si od nich představujeme. Před poločasem jsme vyrovnali, to bylo povzbuzující. Věděli jsme, že Olomouc má o jednoho navíc a že se v druhém poločase bude chtít tlačit dopředu. Ale my jsme se nezatáhli, nebyli jsme líní na krok, vyhrávali jsme osobní souboje. Myslím, že ve druhé půli Olomouc neměla žádnou šanci. My měli náznaky a pak jsme se dostali do vedení. Pleštil to dobře zatáhl a Schranz byl na správném místě. Pak přišla chyba gólmana a Doli (Doležal) to poslal levou nohou do brány. Tím pádem jsme se uklidnili. Dobře jsme kombinovali, je vidět, že hráči mají sebevědomí. Odvedli v deseti penzum práce. Musím jim poděkovat, že za stavu 0:1 a v deseti nesložili zbraně. Síla byla cítit i v poločase v kabině. Zasloužili jsme si tři body, které jsou pro nás velmi důležité."

Radoslav Látal (trenér Olomouce): "Do utkání jsme špatně vstoupili, v prvních 10 minutách jsme ztráceli míče. Soupeř měl jednu šanci. Pak jsme dali gól a začali jsme být nebezpeční. Hra byla podle mých představ. Myslím, že zlom byl ve 44. minutě. Jestli chceme s takhle zkušeným soupeřem uspět, musíme dohrát poločas 1:0. A my uděláme penaltu. Soupeře to nakopne, dostaneme ho na koně. Minule doma se Slavií to bylo to samé. V poločase jsme hráče upozorňovali na přechodovou fázi, protože křídla Jablonce jsou velmi nebezpečná. Na levé straně ztratíme míč, Vepřek jde chůzí zpátky a dostaneme gól. Je to laxnost, pohodička, nic se neděje. Typická Sigma, je to dva roky stejné. Nevyšlo nám ani střídání, lepší výsledek jsme si za druhou půli nezasloužili."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články