Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Schranz zařídil Jablonci v oslabení výhru a útočí na korunu krále střelců

Dvěma góly pomohl porazit Olomouc. Jablonecký fotbalista Ivan Schranz tak mohl slavit vedle tří bodů i třináct tref, jimiž se dotáhl na nejlepší kanonýry fotbalové ligy. Ovšem větší motivaci než triumf mezi tuzemskými střelci, je pro něho udržení druhého místa v tabulce. Sedmadvacetiletý slovenský útočník byl po vítězství 3:1 nad Sigmou nadšený, jak skvěle zvládl jeho tým hodinovou hru v oslabení.

Utkání Olomouc - Jablonec
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Schranz dal podruhé v české lize dva góly v jednom utkání a svou bilanci v této sezoně nejvyšší soutěže vylepšil na 13 branek. Stejně tref má na kontě slávista Jan Kuchta.

"To číslo je pěkné. Lidi se o tom možná baví, možná je to příjemné poslouchat. Ale ta největší motivace je pro mě dostat se v lize co nejvýš, možná udržet to druhé místo. A když k tomu přijdou góly, budeme já i mužstvo jen rádi," řekl v on-line rozhovoru Schranz.

Proti Olomouci nejprve dvě příležitosti v úvodu neproměnil. Pak Radek Látal poslal Sigmu do vedení a domácí Miloš Kratochvíl navíc dostal ve 30. minutě červenou kartu. Před pauzou však Schranz z penalty srovnal.

"Ta moje šance z úvodu mě velmi mrzela. Mohl jsem to zakončit líp a zápas se mohl vyvíjet úplně jinak. Ještě přišlo to vyloučení. Říkal jsem si: Kurnik, doufám, že to ještě zmákneme a dokážeme otočit," uvedl Schranz.

"I po té první neproměněné šanci jsem si věřil, že přijde další, kterou se pokusím proměnit. Přišla penalta a podařilo se ji proměnit. Díkybohu jsme do šatny šli s gólem na 1:1, to nám velmi pomohlo," doplnil bývalý hráč Sparty, Dukly nebo Českých Budějovic.

Po změně stran jeho tým navzdory oslabení dominoval. V 65. minutě Schranz otočil stav a za tři minuty přidal pojistku Martin Doležal. "Klobouk dolů, jak jsme se zvedli. Vrátili jsme se do zápasu a docela v klidu jsme ho nakonec dotáhli do vítězného konce. Ve druhém poločase jsme podali výborný týmový výkon," pochvaloval si Schranz.

Je nám líto, video expirovalo.
Studio fotbal - Dohráno Plus

Zdálo se, že v oslabení hraje spíše Sigma, která v přesilovce neměla jedinou šanci. "Zvládli jsme to bravurně. Paradoxně se často stává, že to mužstvo, které je oslabené, někdy bývá i lepší. Nemá co ztratit. Ale nepamatuji si, zda se někdy mému mužstvo podařil takhle fantastický obrat," řekl Schranz.

Poprvé od 4. října se na ligová utkání mohli v omezené míře vrátit fanoušci, kluby nově smějí z 10 procent zaplnit kapacitu stadionu. "Zápas byl úplně jiný. Rozdíl byl cítit, i když tam tolik lidí nebylo. Hlavně v závěru to bylo famózní. Umím si představit, jaké by to bylo, kdyby byl plný stadion," dodal jablonecký útočník.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články