Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Našlápnutý Jablonec chce další body, Teplice jedou bránit a čekat na šanci

Fotbalisté Jablonce drží druhé místo v lize, které by jim po konci soutěže zaručilo boj o Ligu mistrů. V jednatřicátém kole chtějí protáhnout sérii zápasů bez porážky na deset s tápajícími Teplicemi, které naopak čekají na výhru už osm kol a mohou jen překvapit. Kdyby se jim podařilo získat tři body, měla by poslední Opava už definitivní jistotu pádu do druhé ligy. Utkání můžete sledovat v přímém přenosu od 18 hodin na ČT sport.

Druhý Jablonec má v tabulce tříbodový náskok před třetí Spartou, která však odehrála o zápas méně. "Jak se blíží závěr soutěže, je to takové ještě víc o zodpovědnosti a každé kolo bude víc napnuté. Jsme rádi, že bojujeme se Spartou o druhé místo. Je to pro nás čest. Nechceme si zkazit renomé, musíme k tomu přistoupit jako k předcházejícím zápasům," řekl jablonecký trenér Petr Rada.

Jeho tým v posledních osmi ligových zápasech s Teplicemi neprohrál a v lednovém duelu na Stínadlech zvítězil vysoko 5:0. "První zápas v Teplicích bych vymazal z hlavy, teď to bude jiné. Do čeho jsme tam kopli, z toho byl gól. Teď to pro nás bude o hodně těžší," mínil Rada, který Teplice dobře zná, protože tu v minulosti už čtyřikrát působil.

Soupeř Jablonce je v tabulce patnáctý a čtyři kola před koncem má čtyřbodový náskok před šestnáctým Brnem, které figuruje na první sestupové příčce. Tepličtí na soupeřově hřišti v lize nevyhráli sedmkrát za sebou.

"V Jablonci můžeme jen získat," říká teplický kouč Radim Kučera s tím, že se soustředí na obranu a budou čekat na šanci. „V ofenzivní části se do toho nemůžeme tolik dostat, ale věřím, že to prolomíme," dodal.

Pokud by se mu podařilo Jablonec zaskočit, podepsal by tak už přestupní lístky do druhé ligy poslední Opavě. Ta bude hrát o šanci na přežití mezi elitou také sama v sobotu se Zlínem.

Po páteční předehrávce v Jablonci je zbylých osm zápasů na programu o víkendu. Vedoucí Slavia už v minulém kole získala třetí titul po sobě a v neděli nastoupí v Olomouci.

Sparta přivítá v taháku kola Ostravu a bude se chtít oklepat ze středeční domácí porážky 0:3 od Slavie v semifinále poháru. Čtvrté Slovácko jede do Karviné a pátá Plzeň bude po výprasku od Slavie v Edenu hostit předposlední Příbram. Šestý Liberec nastoupí v pražském Ďolíčku proti Bohemians 1905 a Brno bude hrát o zlaté body v záchranářském souboji s Mladou Boleslaví. V posledním utkání kola přivítají České Budějovice nováčka z Pardubic.

Od minulého kola mohou kluby za dodržení hygienických podmínek zaplnit z deseti procent hlediště.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články