Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Tentokrát se chceme vyhnout bojům o záchranu, zní z omlazené Opavy

Na umístění v klidnějším středu tabulky si před startem soutěže myslí fotbalová Opava. Podle klubového ředitele Jaroslava Rovňana mají Slezané na to, aby hráli okolo desátého až jedenáctého místa. V uplynulém ročníku se udrželi i díky faktu, že se předčasně ukončila nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil.

Opavané měli v červenci v kádru jednoho hráče s nákazou covidem-19 a museli do dvoutýdenní karantény. Kvůli tomu se nestihl dohrát závěr minulého ročníku, který už předtím posunula koronavirová pauza a následně několik pozitivních testů v nedaleké Karviné. Před předčasným ukončením soutěže měli stejně bodů jako poslední Příbram.

"Jednoznačně se tentokrát chceme vyhnout bojům o záchranu. Jsem přesvědčen, že na to máme. I díky trenérské změně, kterou jsme provedli v průběhu jara, herní změně, omlazení kádru i tomu, že ze základní sestavy zase tolik hráčů neodešlo. Věřím, že můžeme hrát v klidném středu někde do 10. nebo 11. místa," řekl Rovňan.

Před závěrem uplynulé sezony mužstvo převzali Alois Skácel a Radoslav Kováč. "Uděláme maximum pro to, abychom nehráli do posledního kola o záchranu. Věřím, že jsme dobře připraveni a že můžeme pomýšlet i na vyšší příčky, než jsme byli minule," doplnil Kováč.

Slezané čelí disciplinárnímu řízení kvůli možnému nedodržení opatření proti covidu-19 ze závěru uplynulého ročníku a narušení regulérnosti soutěže. Komise zatím verdikt neoznámila. "Netrpělivě čekáme, jak disciplinární řízení dopadne. Podle posledních zpráv od šéfa komise pana Bačka by měla rozhodnout ještě před začátkem sezony. Nejsme si vědomi jakéhokoliv pochybení. Pevně doufám, že to nejhorší už je za námi," uvedl Rovňan.

Hlavní opavskou posilou je ofenzivní záložník Lukáš Holík, který přišel z druholigové Dukly. Klub angažoval i polského záložníka Bartosze Pikula a v přestup ze změnilo hostování obránce Matěje Helešice z Ostravy. Do A-týmu se také přesunulo několik mladíků. Skončili naopak Tomáš Jursa, Jan Hošek, Petr Zapalač, Martin Sus a do Sparty zamířil Filip Souček.

"S kádrem jsem spokojený. Lukáš Holík byl náš vysněný hráč. Slibujeme si od něj, že zlepší naši produktivitu ve finální fázi. Vstřelili jsme strašně málo gólů, to chceme změnit," připomněl Kováč. "S příchody jsem velmi spokojen, ale ještě bychom chtěli jednoho hráče do středu zálohy. Aby to byl hotový hráč, který by mohl okamžitě pomoci," dodal.

Opava začala letní přípravu až 5. srpna a odehrála jen tři zápasy. "Příprava byla specifická a velmi krátká. Začali jsme zátěžovými testy, vyšly nám dobře. Hráčům jsme v prvních třech dnech pořádně naložili. Kádr jsme omladili, ale já mu věřím," zakončil Kováč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články