Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Bez Baroše, ale s ambicemi. Budeme lepší než na jaře, řekl trenér Baníku Kozel

S cílem navázat na umístění z předchozích dvou sezon, kdy shodně hráli ve skupině o titul, půjdou do nadcházejícího ročníku fotbalisté Baníku Ostrava. Spoléhat už ale nemohou na legendárního Milana Baroše, který ukončil kariéru. Nahradit se ho bude snažit zejména Tomáš Zajíc ze Slovácka.

Jan Laštůvka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Baník bude pochopitelně s odchodem Milana Baroše jiný, ale věřím, že tento kádr bude pracovat dobře. Mužstvo je okysličeno, je mladší. Rozhodně chceme uspět," řekl výkonný ředitel klubu Michal Bělák.

Cestou velkých změn ale Ostrava v létě nešla. Vedle dvou hráčů Slovácka (Zajíc, Jan Juroška) už přišel jen záložník Daniel Tetour z pražské Dukly a z hostování se vrátili Ondřej Chvěja, Oleksandr Azackij či Muhamed Tijani.

Je nám líto, video expirovalo.
Baník jde do sezony s posilami i novým kapitánem

"Cením si toho, že jsme se snažili o posílení, jaké jsme si přáli. U dvou hráčů to nestačilo, to se nedá nic dělat. Ondřej Chvěja přišel z hostování a ukázal, jak se pere o místo v kádru. Je to střípek do mozaiky. Věřím, že to hráči ukážou i v ligové sezoně," uvedl kouč Luboš Kozel.

Baník se ucházel také o Ondřeje Lingra, kterého získala Slavia. A Antonína Růska, jenž však zatím zůstal v Brně.

Ostravané strávili hlavní část přípravy na soustředění v Rakousku a v generálce zdolali účastníka Evropské ligy Hartberg 4:1. "Příprava ukázala, že jsme přímočařejší. Do zakončení se dostáváme ve větším počtu hráčů. Sehráli jsme šest utkání a soupeři nás dostatečně prověřili. Kádr je širší, konkurence je na všech postech. Neměli jsme zdravotní problémy a věřím, že i fyzicky na tom budeme lépe než třeba na jaře," dodal Kozel.

Z mužstva v létě odešli vedle Milana Baroše ještě Robert Hrubý (Jablonec), Václav Procházka (Zlín), Denis Granečný (FC Emmen) nebo Martin Šindelář (Karviná). "S přestupem Šindeláře jsme byli nuceni ukončit jednání o odchodu Svozila. Jít s trojicí stoperů do ligy by bylo riziko," vysvětlil Bělák.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články