Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej v 10 minutách

Krok za krokem. Liberec si v lize cíle nedává, ale chce do Evropy

Bez konkrétního cíle, ale pokračovat ve výkonech z jarní části poslední sezony. Takové jsou plány Liberce před startem nového ročníku první ligy. Severočeši prodělali další velkou obměnu kádru, a tak chtějí kráčet postupně. Slovan se představí v pohárech poprvé od sezony 2016/2017 a rád by se popral o postup do základní skupiny Evropské ligy.

"Chceme navázat na to, jak jsme sezonu zakončili. Byl bych rád, aby kluci rychle chytli formu a pokračovalo se v těch zápasech, které lidi bavily. Říkat teď, kolikátí máme skončit, to je nesmysl. Hrajeme i kvalifikaci Evropské ligy a bavit se teď o tom, co bude na jaře, mě nezajímá," řekl na tiskové konferenci ředitel klubu Libor Kleibl.

"Držíme se hesla, které jsme razili vloni – krok za krokem. Chceme se co nejrychleji dostat na úroveň, kde jsme byli na jaře. Máme před sebou kvalifikaci Evropské ligy a určitě jsme se nesnažili minulou sezonu proto, abychom skončili hned v druhém předkole," dodal trenér Pavel Hoftych.

Slovan vstoupí do kvalifikace Evropské ligy až za měsíc. Kvůli koronavirové pandemii se hrají všechna předkola jen na jeden zápas a o dějišti rozhodne los.

Je nám líto, video expirovalo.
Liberec začal přípravu i s posilami

"Bude důležité, jak dopadnou první zápasy v lize, podle toho se bude odvíjet ta Evropa. Budeme jinak laděni, jestliže třeba třikrát vyhrajeme nebo prohrajeme. Chceme postoupit do Evropy, nedřeli jsme celý rok na to, abychom hned v prvním zápase vypadli," řekl liberecký kapitán Jan Mikula.

"Samozřejmě bude strašně záležet na losu, jestli budeme hrát doma, nebo venku. Je dobře, že se ještě předtím hraje liga, v téhle fázi ještě nejsme na tu konfrontaci úplně připraveni. Musíme zapracovat na všem, abychom nejpozději na druhé předkolo byli už v jiném rozpoložení než teď," dodal Hoftych.

Fluktuace kádru ničím novým

Liberec jako tradičně potkala mezi sezonami obměna kádru, skončilo osm hráčů většinou ze základní sestavy. Hned čtveřice Ondřej Karafiát, Tomáš Malinský, Jan Kuchta a Michal Beran odešla do mistrovské Slavie. Naopak šestice Jakub Jugas, Jan Matoušek, Júsuf Hilál, Jakub Hromada, Mohamed Tijani a Daniel Kosek bude ve Slovanu z Edenu hostovat. Dalšími posilami jsou Jhon Mosquera, Michael Rabušič, Lukáš Csáno a Jakub Barac.

"Odešlo hodně kvalitních hráčů. Příchozí jsou ale všechno také kvalitní hráči, které jsme chtěli. Každý má ovšem nějaký rest: buď zdravotní problém, nebo špatnou formu z posledního jara. Kluci zatím nejsou v optimální formě, musíme však vycházet z aktuální situace," řekl Hoftych.

Tématu hostování na trase Slavia – Liberec se věnoval Fotbal fokus podcast:

"Každopádně věřím, že nynější mužstvo je stejně kvalitní jako to minulé. Máme nevyladěné posty, očekáváme, že dva hráči ještě přijdou. Střed a kraj zálohy nás trápí. Problém je stejný jako minulou sezonu, někteří kluci vstřebávají tréninkové dávky postupně," dodal kouč.

Liberec bude znovu výrazně oslaben v zápasech se Slavií, kvůli dohodě klubů tentokrát nebude moci nastoupit hned šestice hráčů na hostování. Hoftych ale odmítl, že by Slovan duely s Pražany obětoval.

"Počítali jsme to i postově, jak to vychází, a jsme schopni proti Slavii postavit velmi kvalitní mančaft. Určitě to takhle nevnímáme a budeme chtít Slavii o body obrat," tvrdil Hoftych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články