Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Sparta rozšiřuje své řady před Evropskou ligou, přišel Haraslín ze Sassoula

Další alternativa do křídelního prostoru. Fotbalisty Sparty posílil záložník Lukáš Haraslín. Pětadvacetiletý slovenský reprezentant přišel na Letnou z italského Sassuola na roční hostování s opcí.

Slovenský reprezentant Lukáš Haraslín
zdroj: Reuters autor: KIRILL KUDRYAVTSEV

"Spartu jsem si vybral, protože o mě měla velký zájem, nějakou dobu už jsme spolu komunikovali. To rozhodlo o tom, že jsem sem přišel. Chci týmu pomoct k naplnění těch nejvyšších cílů, k naplnění ambicí, které má," uvedl Haraslín.

Slovenský reprezentační křídelník může hrát na obou stranách hřiště. "Lukáš je rychlý, technicky dobře vybavený záložník. Je komfortní s hrou na obou stranách hřiště, což je pro nás podstatný atribut křídelního hráče. Typologicky přesně zapadá do našeho způsobu hry," řekl sportovní ředitel Sparty Tomáš Rosický.

"Jedná se o slovenského reprezentanta, který má zkušenosti s mezinárodním fotbalem. Od chvíle, kdy se objevila příležitost ho získat, jsme jeho transfer velmi intenzivně řešili," dodal Rosický.

Haraslín ještě v mládežnickém věku odešel ze Slovanu Bratislava do italské Parmy. Následně působil v polském Gdaňsku a od loňského roku v Sassuolu. Na kontě má 18 zápasů za slovenskou reprezentaci a jeden vstřelený gól. Startoval na nedávném mistrovství Evropy.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články