Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
1. Futsal liga 2023/2024

Spartě stačil na výhru nad Dynamem jediný gól, hlavou rozhodl Hancko

Sparta před reprezentační pauzou zvítězila nad Českými Budějovicemi 1:0. Zápas rozhodl ve 38. minutě po rohu Dávid Hancko. Pražané v nejvyšší soutěži porazili Dynamo po čtyřech zápasech a vyhráli 10 z posledních 11 ligových duelů. Pavel Vrba na lavičce Sparty ještě neztratil v lize na Letné ani bod.

Utkání Sparta - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Měli jsme 32 střel a dali jediný gól, což ukazuje na naši slabou produktivitu v utkání. Brankových situací jsme měli strašně moc a bohužel jsme nedali druhý uklidňující gól, jako se nám to podařilo v minulých zápasech. Furt jsme se obávali o to, aby nám soupeř náhodou z nějakého brejku nedal gól," řekl trenér Sparty Pavel Vrba.

Jihočechům kvůli hostování ze Sparty chyběla brankářská jednička Vorel, jeho náhradník Šípoš ale zpočátku příliš práce neměl.

Sparťané si sice podle předpokladů vytvořili převahu, k velkým šancím se však v úvodu dostávali těžko. Karlsson stejně jako Hložek mířili mimo.

Už v 19. minutě musel střídat zraněný Polidar, kterého v sestavě Pražanů nahradil Souček. V 28. minutě mohl otevřít skóre Pulkrab, hlavičku ale poslal vedle.

"Polidar cítil, že má problém s achilovkou, nebyl stoprocentně fit a požádal o vystřídání. Na základě vyšetření zjistíme, jestli to bude velký problém, nebo jestli to byla jenom naraženina. Podle prvních informací by to snad nemuselo být nic vážného, ale znáte to," podotkl Vrba.

Za 10 minut už Letenští vedli. Na rohový kop v podání Karlssona si na přední tyči naběhl Hancko a obloučkem hlavou překonal Šípoše. Slovenský stoper skóroval podruhé v sezoně.

"Nakonec můj gól stačil. I takové vítězství 1:0 se cení. Ukázalo se, že se naše mužstvo posunulo a umí zvládat takové zápasy. Je super, že jsme to vzadu uhráli na nulu a do ničeho vážnějšího je nepustili," prohlásil Hancko.

Těsně před pauzou udělali chybu v defenzivě i domácí, ale Dynamo závar ve vápně nevyužilo a Čavoš následně pálil vedle.

Další možnost měli Jihočeši šest minut po pauze, kdy mířil po brejku nepřesně Mihálik. Od té doby sparťané přidali a několikrát mohli pojistit náskok.

Po signálu z rohového kopu vypálil z hranice vápna z voleje těsně vedle Wiesner, vzápětí zblízka neuspěl agilní Hložek a po hodině hry hlavičkoval nad Pešek.

V 72. minutě vystrašil domácí střídající Škoda, před Nitou ale nezakončil. Na opačné straně přestřelil Hancko a následně Panák zblízka hlavičkoval jen do obránce.

Letenským se nevedlo v koncovce. Karlssonovu střelu z přímého kopu v 86. minutě vytáhl Šípoš a pojistku Sparta nepřidala ani po akci střídajícího Karabce.

"Samozřejmě mě těší, že máme takovou sérii domácích výher. Je to ale jen část toho, co chceme. Potřebujeme na to navázat ve venkovních zápasech a potvrzovat v nich výsledky z domácích zápasů," uvedl Vrba.

Sparta Praha - Dynamo České Budějovice 1:0 (1:0)

Branka: 38. Hancko. Rozhodčí: Franěk - Hrabovský, Leška - Berka (video). ŽK: Panák - Novák, Škoda, Talověrov, Mihálik, Horejš (trenér). Diváci: 6363.

Sparta: Nita - Wiesner, Panák, Hancko, Polidar (19. Souček) - Pavelka, Sáček - Karlsson (90. Minčev), Hložek, Pešek - Pulkrab (57. Karabec). Trenér: Vrba.

Č. Budějovice: Šípoš - Sladký, Králik, Talověrov, Novák - Čavoš, Hellebrand (82. Vais) - Brandner (61. Tolno), Hora, Mihálik - Bassey (65. Škoda). Trenér: Horejš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články