Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

SOUHRN 6. KOLA: Plzeň prohrála a Sparta vede, Slavia remizovala v Karviné

Sparta se po výhře nad Českými Budějovicemi 1:0 v 6. kole první ligy dostala do čela neúplné tabulky. Pomohl jí k tomu nováček z Hradce Králové, který porazil Plzeň 1:0 a ta teď ztrácí na Spartu bod. Třetí je Slavia, která přišla v Karviné o výhru v nastaveném čase a remizovala 3:3. Slovácko zdolalo 2:1 Pardubice a Ostrava si poradila s Mladou Boleslaví 1:0. Stejným poměrem vyhrál Zlín v Liberci, který stále čeká na první triumf v ligové sezoně. Slovan je s jedním bodem poslední. Formu potvrdila Olomouc, která porazila 4:0 nebezpečný Jablonec. Naopak Teplice stále tápou, když prohrály v Praze s Bohemians 2:4.

Utkání Sparta - České Budějovice
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Sparta - České Budějovice 1:0

Zápas na pražské Letné rozhodl ve 38. minutě po rohu Dávid Hancko. Sparta v nejvyšší soutěži porazila Dynamo po čtyřech zápasech a vyhrála 10 z posledních 11 ligových duelů. Pražané pod trenérem Pavlem Vrbou naplno bodovali také ve dvanáctém domácím utkání nejvyšší soutěže.

Karviná - Slavia 3:3

Jednou prohrávali a dvakrát vedli. Fotbalisté Slavie v Karviné sahali po výhře, o kterou přišli v nastaveném čase, kdy vyrovnal na 3:3 Zych. Obhájce titulu tak poprvé v soutěži ztratil body a je v tabulce třetí, Karviná má třetí bod za třetí remízu a v tabulce je třináctá.

Slovácko - Pardubice 2:1

O výhře Slovácka, které místo potrestaného trenéra Martina Svědíka koučoval Josef Mucha, nad Pardubicemi rozhodli v rozmezí 3. a 14. minuty Vlastimil Daníček a Milan Petržela, za hosty korigoval v 62. minutě Brazilec Cadu. Tým z Uherského Hradiště zvítězil doma v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou, Východočechy porazil poprvé v ligové historii po dvou prohrách z minulé sezony.

Ostrava - Mladá Boleslav 1:0

Vítězství Ostravy proti Mladé Boleslavi zařídil v 31. minutě výstavní ranou z voleje Jiří Fleišman, který tak stylově oslavil 300. start v nejvyšší soutěži. Šestatřicetiletý hráč skóroval v lize poprvé od listopadu 2019 a navíc proti svému bývalému klubu. Slezané vyhráli ve čtvrtém z posledních pěti kol a Středočechy zdolali v lize potřetí za sebou.

Liberec - Zlín 0:1

Liberec v prvním duelu po čtvrtečním odvolání trenéra Pavla Hoftycha podlehl Zlínu. Slovan, jenž dočasně vede Miroslav Holeňák, v nejvyšší soutěži nezvítězil v 11. zápase po sobě. O páté porážce Severočechů v ligové sezoně rozhodl v 82. minutě střídající David Tkáč, jenž v 19 letech zaznamenal první trefu v nejvyšší soutěži v kariéře. Slovan už tou dobou hrál bez vyloučeného Martina Koscelníka.

Hradec Králové - Plzeň 1:0

Poprvé v lize narazila Viktoria Plzeň. První body v sezoně nechala v Mladé Boleslavi, kde hraje nováček soutěže z Hradce Králové, pro něhož je to naopak první výhra v sezoně. Zápas rozhodl ve druhém poločase gólem Rada. Plzeň tak přišla o vedení v tabulce a je druhá o bod za Spartou. 

Olomouc - Jablonec 4:0

Fotbalisté Jablonce po postupu do Evropské konferenční ligy tvrdě narazili v první lize. Z Olomouce vezou domů čtyři góly, když se trefili postupně González, Zmrzlý a dvakrát Hála. Jablonec tak další body nepřidal a má jich zatím ze šesti zápasů jen pět. Olomouc má z pěti zápasů tři výhry a jednu remízu. Hanáci bodovali ve čtvrtém kole po sobě, naopak Severočeši nezvítězili v nejvyšší soutěži popáté za sebou.

Bohemians - Teplice 4:2

Hosté z Teplic sice dokázali dát v pražském Ďolíčku fotbalistům Bohemians první gól, ale na body jim to nestačilo. Zelenobílý celek se zvedl a po dvou proměněných penaltách Chramosty a gólech Krcha a Koubka nakonec zvítězil 4:2. Za Teplice skórovali Mareš a Fortelný. "Klokani" vyhráli v nejvyšší soutěži poprvé od začátku května po osmi zápasech, Severočeši venku v lize pošesté v řadě prohráli. 
 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články