Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Svět motorů

Sparta posiluje, na Letnou míří albánský útočník Tuci

Sparta hlásí první zimní posilu. Stává se jí – jak už se v posledních měsících stalo zvykem – pro české fanoušky relativně neznámý hráč, útočník Indrit Tuci z Lokomotivy Záhřeb. Třiadvacetiletý Albánec po přestupu na Letnou uzavřel s obhájcem titulu víceletou smlouvu. 

"To, že jsem hráčem Sparty, zní velmi dobře. Mám velkou radost, že jsem v největším českém klubu. Těším se, až si na Letné zahraji před fanoušky. Střílet góly a pracovat pro tým pro mě bude hodně znamenat. Chci se Spartou vítězit a pomoci jí k zisku titulu," uvedl Tuci.

"Líbí se mi fotbal, kterým se Sparta prezentuje. Viděl jsem posledních pět zápasů, byly opravdu napínavé. Hra týmu je takticky velmi vyspělá, hraje se hodně jeden na jednoho. Myslím si, že se tomu rychle přizpůsobím, jelikož takový styl mi vyhovuje," doplnil Tuci.

Za tým z chorvatské metropole nastupoval od roku 2019. V dresu Lokomotivy odehrál 105 soutěžních zápasů, v nichž vstřelil 21 branek. V této sezoně chorvatské ligy vstřelil šest gólů, což ho mezi nejlepšími kanonýry řadilo na druhé místo.

Za albánskou reprezentaci do 21 let si připsal sedm startů a zaznamenal jednu trefu. V březnu loňského roku nastoupil mimo jiné i proti českému výběru, v němž nechyběl například obránce Sparty Martin Vitík.

"Na zápas i na něj si pamatuji. Už tehdy to byl velmi dobrý hráč. Když o mě Sparta projevila zájem a podíval jsem se na soupisku, uviděl jsem Vitíka a hned jsem si na vzájemné utkání vzpomněl," řekl Tuci.

Dánskému trenérovi Sparty Brianu Priskemu se bude hlásit 8. ledna, kdy na Strahově úřadující čeští mistři zahájí přípravu na jarní část sezony. V kádru Pražanů působí i Tuciho krajan, záložník Qazim Laci.

Letenští přezimují v lize na prvním místě s pětibodovým náskokem na Slavii, která odehrála o utkání méně. V únoru je v úvodním vyřazovacím kole Evropské ligy čeká dvojzápas s Galatasarayem Istanbul a na konci měsíce čtvrtfinále domácího poháru na Slavii.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články