Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

SOUHRN 7. KOLA: Plzeň sestřelila Spartu z prvního místa, to už patří Slavii

Po sedmém kole má fotbalová liga nového lídra. Dosud stoprocentní Sparta si veze z Plzně tři góly (1:3) a první porážka ji stála první místo. Na to se dostala o bod Slavia, která porazila Teplice 1:0. Třetí je Plzeň, která se po více než měsíční koronavirové pauze vrátila jako skutečná Viktoria. Dařilo se Ostravě, která deklasovala oslabenou Příbram 4:0, ale také oběma nováčkům. Fotbalisté Pardubic totiž prodloužili vítěznou sérii proti Opavě (1:0), Brno po stejném výsledku nečekaně loupilo v Jablonci. Bez branek se rozešlo Slovácko s Olomoucí. Nedělní program načaly výhry Karviné nad Bohemians a Liberce v Teplicích vždy 2:1.

Slávista Olayinka před gólmanem Boleslavi Mikulcem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plzeň - Sparta 3:1

Tři góly v Plzni rázně ukončily vítěznou sérii zápasů fotbalistů Sparty v tomto ligovém ročníku. Dosavadní lídr tabulky v prvním poločase doplatil na chyby v rozehrávce, které Viktoria využila a nastřílela svému soupeři tři góly. A to ještě brankář Nita v předposlední minutě zlikvidoval penaltu. Zaskočená Sparta dokázala odpovědět aspoň jedním gólem až v nastaveném čase, kdy se trefil Krejčí mladší, ale to nic nezměnilo na tom, že přišla o vedení v tabulce. Plzeň na třetím místě se jí přiblížila na dva body.

Slavia - Mladá Boleslav 1:0

Trefa Petera Olayinky už ze sedmé minuty přinesla výhru fotbalistům Slavie nad Mladou Boleslaví 1:0. Favorit tak potvrdil svoji roli a porazil mladoboleslavský celek podeváté za sebou. Slavia postoupila na první místo tabulky před svého velkého rivala z Letné, který podlehl v Plzni.

Jablonec - Brno 0:1

Vynucená pětitýdenní pauza kvůli pandemii koronaviru Brnu paradoxně prospěla. Zbrojovka totiž vyválčila nečekanou výhru v Jablonci a připsala si první tříbodový zisk od návratu do nejvyšší soutěže. Zápas rozhodl v 54. minutě Jakub Přichystal, jehož střelu srazil do vlastní sítě Jakub Martinec.

Je nám líto, video expirovalo.
Přenos ČT: Sestřih a ohlasy utkání Jablonec - Brno

Pardubice - Opava 1:0

Můj dům, můj hrad. Fotbalisté Pardubic si ve vršovickém azylu připsali další vítězství, konkrétně nad Opavou 1:0, a oslavili třetí triumf v řadě. O rozhodující gól se postaral akrobatickou střelou po rohovém kopu Emil Tischler. Nováček soutěže má proto na kontě už 13 bodů a v neúplné tabulce poskočil na 5. místo. Slezanům patří i nadále 15. pozice.

Slovácko - Olomouc 0:0

Ani ve třetím domácím ligovém utkání v sezoně se fotbalistům Slovácka nepodařilo vyhrát. Tentokrát klub z Uherského Hradiště remizoval 0:0 se Sigmou Olomouc, která bodovala v nejvyšší soutěži popáté v řadě a posunula se na 3. místo v neúplné tabulce.

České Budějovice - Zlín 1:2

Na premiérové vítězství v sezoně musí fotbalisté Českých Budějovic čekat i nadále. Doma totiž prohráli se Zlínem 1:2. V půli sice vedli po gólu Petra Javorka, ale Petr Buchta s Youbou Dramém převážili skóre na stranu hostujícího mužstva. Jihočeši jsou v neúplné tabulce předposlední, "Ševci" bodovali po třech porážkách a patří jim 9. pozice.

Příbram - Ostrava 0:4

Po brzkém vyloučení Oliviera Kingueho hráli téměř celé utkání přesilovku, kterou využili. Fotbalisté Baníku vyhráli v Příbrami 4:0 a podruhé v sezoně se radovali ze skalpu soupeře. Všechny góly vstřelili až ve druhém poločase a hned dvakrát skóroval střídající Tomáš Zajíc. Jednou rozvlnili síť také Roman Potočný a Nemanja Kuzmanovič. Slezané se proto posunuli na 10. místo v neúplné tabulce, Středočeši zůstávají poslední.

Teplice - Liberec 1:2

Penaltou pohrdl Jakub Řezníček a z 22 minut dlouhé přesilovky se také vyrovnání neurodilo. Teplice nedokázaly po restartu první fotbalové ligy v 7. kole bodovat s kvůli koronaviru výrazně oslabeným Libercem a padly 1:2. Severočeši navíc od 70. minuty hráli bez vyloučeného Jakuba Peška, toho v nastavení napodobil i domácí Tomáš Vondrášek.

Karviná - Bohemians 2:1

Góly Bartošáka a albánského obránce Qose z penalty zajistily fotbalistům Karviné tři body v zápase s Bohemians, za něž se trefil jen Hůlka. Karviná tak bodovala i ve čtvrtém ligovém zápase za sebou, zatímco pražský celek padl už ve třetím ze čtyř posledních utkání.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články