Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baník rozstřílel oslabenou Příbram, dvakrát se trefil střídající Zajíc

Po brzkém vyloučení Oliviera Kingueho hráli téměř celé utkání přesilovku, kterou využili. Fotbalisté Baníku vyhráli v Příbrami 4:0 a podruhé v sezoně se radovali ze skalpu soupeře. Všechny góly vstřelili až ve druhém poločase a hned dvakrát skóroval střídající Tomáš Zajíc. Jednou rozvlnili síť také Roman Potočný a Nemanja Kuzmanovič. Slezané se proto posunuli na 10. místo v neúplné tabulce, Středočeši zůstávají poslední. 

Utkání Příbram - Ostrava
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

Průběh zápasu byl výrazně ovlivněn dvěma zákroky domácího stopera Kingueho, který už ve 4. minutě dostal druhou žlutou kartu.

Očekávalo se, že favorizovaná Ostrava rychle strhne vedení na svou stranu, ale v první půli se jí nedařilo. Hosté si neuměli poradit se změnou rozestavení soupeře a jejich hra byla příliš statická. Na příbramskou branku i proto šla za úvodní dějství jediná střela, s kterou si gólman Melichar poradil.

Příbramští se dostali před branku Slezanů do poločasu jen dvakrát a sudí Královec v obou případech s pomocí videorozhodčího řešil, zda nemají kopat penaltu. Za pád Rezka ji sice nejprve nařídil, ale vzápětí zrušil. Pokutový kop nepřinesla ani situace těsně před pauzou.

Hosté sáhli o půli hned k trojitému střídání, které se ukázalo jako klíčové. V 57. minutě po centru Filla prodloužil nechtěně míč domácí Vais k čerstvě příchozímu Zajícovi a ten dostal balon do sítě. Na druhé straně Vávra po individuální akci uvnitř vápna netrefil branku.

V 72. minutě pak Baníku přinesl definitivní uklidnění Potočný přesnou střelou z hranice šestnáctky. Příbram odpadla a za tři minuty inkasovala potřetí. Zajíc po slalomu mezi čtyřmi hráči překonal Melichara a poprvé v kariéře v jednom ligovém utkání skóroval dvakrát.

Zcela jasnou převahu Slezanů ještě stvrdil v 84. minutě čtvrtým gólem další střídající hráč Kuzmanovič. Ostrava neprohrála v lize s Příbramí pošesté za sebou a v posledních pěti zápasech neinkasovala.

1. FK Příbram - Baník Ostrava 0:4 (0:0)

Branky: 57. a 75. Zajíc, 72. Potočný, 85. Kuzmanovič. Rozhodčí: Královec - Moláček, Mokrusch - Cieslar (video). ŽK: Kingue, Rezek, Vais - Potočný, Kuzmanovič. ČK: 4. Kingue. 

Příbram: Melichar - Svoboda, Kingue, Diarra, Cmiljanovič (70. Kleščík) - Pilík (70. Belej), Folprecht, Soldát, Vávra (78. Zorvan) - Rezek (78. Budínský), Vais (86. Boakye). Trenér: Čuhel.
Ostrava: Murin - Fillo, Pokorný, Stronati, Holzer - Potočný (83. Šašinka), Jánoš, Tetour (88. Buchta), Kaloč (46. Zajíc), De Azevedo (46. Mena) - Tijani (46. Kuzmanovič). Trenér: Smetana.

Pavel Horváth (asistent trenéra Příbrami): "Poděkoval jsem hráčům za statečný výkon. Až do třetího gólu jsme hráli organizovaně a měli dokonce i šanci, odvedli maximum. Je škoda té situace z úvodu utkání, v deseti se celý zápas dá odehrát složitě. I tak jsme ale měli několik možností, měli jsme je řešit více s klidem. Musíme si nejdříve nechat projít hlavou ty úvodní situace, protože k fotbalu chyby patří, ale nechápu vyloučení ve 4. minutě po dvou žlutých kartách. Dnes nechám Kingueho ještě být, probereme to v dalších dnech."
Ondřej Smetana (trenér Ostravy): "Červená karta nám příliš nepomohla. Potřebovali jsme se uklidnit, navíc domácí se semkli a dřeli. Po debatě s trenérem Kozlem jsme udělali o pauze změny, které vedly ke zlepšení a soupeři pak již zřetelně ubývaly síly. Až po třetím gólu jsme si oddechli. Musím přiznat, že původně neměl Zajíc jít na hřiště už v přestávce, rozhodnutí přišlo na poslední chvíli. Ale já věřím, že by se prosadili i jiní hráči. Jsem rád za celý tým, že jsem mohl být u takového zápasu a věřím, že nás odrazí k dalším bodovým ziskům."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články