Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Pardubice v Ďolíčku válí i po pauze, Opavu skolil ze vzduchu Tischler

Můj dům, můj hrad. Fotbalisté Pardubic si ve vršovickém azylu připsali další vítězství, tentokrát nad Opavou 1:0, a oslavili třetí skalp soupeře v řadě. O rozhodující gól se v utkání 7. kola postaral akrobatickou střelou po rohovém kopu Emil Tischler. Nováček nejvyšší soutěže má proto na kontě už 13 bodů a v neúplné tabulce poskočil na páté místo. Slezanům patří i nadále patnáctá pozice.

Emil Tischler z Pardubic se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

První poločas žádnou vyloženou příležitost nepřinesl a na obou týmech byl patrný více než měsíční herní výpadek kvůli přerušení soutěže z důvodu zhoršené koronavirové situace v zemi.

Po změně stran však Východočeši přidali a v útoku začali hrozit –⁠ Cadu i Černý ale z dobrých pozic ve vápně výrazně přestřelili. V 63. minutě hlavičkoval po Surzynově přímém kopu Čihák a gólman Fendrich vyškrábl míč z brankové čáry. Sudí Ardeleanu po konzultaci s videorozhodčí Adámkovou usoudil, že se o gól nejednalo. Opakované záběry totiž neprokázaly, zda balon čáru opravdu přešel.

O čtyři minuty později už ale Pardubice nápor zužitkovaly. Surzyn našel z rohového kopu Tischlera, který třetím zásahem v ligovém ročníku zařídil svému celku plný bodový zisk. "Viděl jsem, že balon přijde do mého prostoru, a tak jsem se ho snažil co nejlépe trefit a poslat k tyči. Povedlo se to a mám z toho radost," prohlásil Tischler.

Slezané se za celý zápas do vyložené šance nedostali a nenavázali na výhru nad Teplicemi z předchozího kola. 

FK Pardubice - SFC Opava 1:0 (0:0)

Branka: 67. Tischler. Rozhodčí: Ardeleanu - Nádvorník, Caletka - Adámková (video). ŽK: Čihák, Krejčí (asistent trenéra), Surzyn, Cadu - Holík, Večerka, Helešic.

Pardubice: Boháč - Prosek, Čihák, Toml, Surzyn - Jeřábek - Tischler (87. Sláma), Solil, Hlavatý, Cadu (56. Pfeifer) - Černý (69. Huf). Trenér: Novotný.
Opava: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Mondek (59. Harazim), Texl (90. Rataj), Holík, Zavadil (81. Darmovzal), Helešic - Juřena (59. Pikul), Dedič. Trenér: Skácel.

Jaroslav Novotný (trenér Pardubic): "Bylo to pro nás velmi důležité utkání z toho pohledu, že šlo o restart ligy. Chtěli jsme do něj vstoupit dobře. Bylo to hodně soubojové, o moc velkou krásu nešlo. To se ukázalo v tom, že utkání bylo o jedné brance. Naštěstí se gól podařil vstřelit nám –⁠ obrovská spokojenost s výsledkem. Je pravda, že v obranné fázi to bylo dobré. V útočné jsme byli někdy zbytečně zbrklí a zbytečně jsme na sebe spěchali."
Radek Kováč (asistent trenéra Opavy): "První poločas jsme si nedali moc prostoru, šlo o vyrovnané utkání s minimem šancí. V poločase jsem apeloval na kluky, že mají být trpěliví, že to bude o jednom gólu. Zhruba v 65. minutě (brankář) Vilda (Fendrich) fantasticky zachránil gól ze standardní situace. Myslel jsem si, že ten moment nás nakopne. Bohužel za dvě minuty znovu standardka a hráč Pardubic dává z jedenáctky plackou gól. Pro mě absolutně nepochopitelné. Rozhodla jedna standardní situace. My jsme naopak ve druhém poločase měli šanci, když Venca Juřena šel z boku sám na bránu. Ani nevystřelíme, někoho pořád hledáme, ve finální fázi máme strašné problémy, vůbec se netlačíme do střel. Apelujeme na hráče, že když nevystřelí, nedají gól. Je to takové krkolomné a v předfinální a finální fázi zbrklé."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články