Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Mizérie českobudějovického Dynama pokračuje i po pauze, doma padlo se Zlínem

Na premiérové vítězství v sezoně musí fotbalisté Českých Budějovic čekat i nadále. Doma totiž v 7. kole prohráli se Zlínem 1:2. V poločase sice vedli po gólu Petra Javorka, ale Petr Buchta s Youbou Dramém převážili skóre na stranu hostujícího mužstva. Jihočeši jsou v neúplné tabulce předposlední, "Ševci" bodovali po třech porážkách a patří jim devátá pozice.

Slavící fotbalisté Zlína
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Oba soupeři začali po koronavirové přestávce opatrně a s výjimkou pokusu českobudějovického stopera Talověrova bylo utkání dlouho bez šancí.

Jihočeši přesto dokázali udeřit těsně před přestávkou. Čolič v souboji přetlačil Procházku a míč se odrazil k nabíhajícímu Javorkovi, který ve 42. minutě nezaváhal.

Zlín však po přestávce zvýšil tempo a postupně se stále více tlačil před domácí branku. Naděje Jihočechů dlouho držel brankář Drobný a jednou mu po střele střídajícího Dramého pomohla tyč.

Hosté se za vyšší aktivitu dočkali odměny v 63. minutě. Po rohu prodloužil hlavou míč Poznar na Buchtu, jenž nadvakrát dostal míč do sítě.

Následně mohl vedení Dynamu vrátit Skovajsa, ale ve velké příležitosti trefil jen zlínského gólmana Dostála. O chvíli později naopak podruhé udeřili hosté. Po špatně zahrané útočné standardce se Zlínští dostali do brejku, který v 76. minutě úspěšně zakončil Dramé.

V závěru ještě mohl vyrovnat Bassey, ale ani on Dostála nepřekonal. "Ševci" porazili v lize Budějovice poprvé po pěti duelech.

Dynamo České Budějovice - Fastav Zlín 1:2 (1:0)

Branky: 42. Javorek - 63. Buchta, 76. Dramé. Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Melichar. ŽK: Čavoš - Janetzký, Buchta.

České Budějovice: Drobný - Čolič (66. Novák), Králik, Talověrov, Skovajsa - Brandner (85. Jánošík), Čavoš, Havelka (79. Bassey), Javorek, Mršič (66. Mészáros) - Van Buren. Trenér: Horejš.
Zlín: Dostál - Cedidla, Buchta, Procházka - Fantiš, Jiráček, Hlinka, Čanturišvili - Jawo (90. Simerský), Poznar, Janetzký (46. Dramé). Trenér: Páník.

David Horejš (trenér Českých Budějovic): "Je to pro nás zklamání. Chtěli jsme získat tři body a v prvním poločase jsme k tomu tak nakročili. O přestávce jsme si řekli, že budeme pokračovat stejně a nebudeme se bát o výsledek. Ale realita byla jiná. Navíc jsme dostali vyrovnávací gól ze standardní situace, na které jsme se připravovali, protože víme, že je v nich Zlín silný. Potom jsme dojeli na to, že jsme neproměnili několik dobrých šancí."
Bohumil Páník (trenér Zlína): "Úvodní gól Českých Budějovic nás trošku srazil. Udělali jsme proto o přestávce střídání, které se povedlo. Dokázali jsme vstřelit vyrovnávací branku a pak i gól na 2:1. Domácí sice postupně zvyšovali tlak, což bylo nepříjemné, ale Standa Dostál zamknul bránu a to rozhodlo. Hráči byli pozitivně naladěni, i když jsme dostali gól."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články