Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

SOUHRN 5. KOLA: Mladá Boleslav přestřílela Spartu, Slavia zvítězila i bez diváků a Plzeň selhala

I bez fanouškovské injekce fotbalisté Slavie uspěli a v 5. kole vyhráli nad Libercem 1:0. Plzeň musela před vlastními příznivci skousnout porážku 0:2 se Slováckem, naopak Mladá Boleslav udolala v bláznivém thrilleru Spartu 4:3. Doma nezaváhal ani Jablonec, Zlín, Příbram a do třetice i hráči Baníku Ostrava.

Muris Mešanovič z Mladé Boleslavi oslavuje gól v utkání proti Spartě
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slavia Praha - Liberec 1:0

Jediná trefa Lukáše Masopusta stanovila konečný výsledek utkání mezi pražskou Slavií a Libercem. Sešívaní před prázdným hledištěm udolali Slovan 1:0 a vedou ligu s náskokem tří bodů před Plzní, kterou čeká nedělní duel se Slováckem. Klub zpod Ještědu počtvrté za sebou nebodoval a zůstal předposlední. 

Plzeň - Slovácko 0:2

Senzace z prvního ligového kola na Letné se opakuje. Fotbalisté Slovácka totiž uspěli i na stadionu Plzně, kde zvítězili 2:0. Těsně před přestávkou otevřel skóre Ondřej Šašinka a konečnou podobu výsledku dal po hodině hry Tomáš Zajíc. Vicemistři loňského ročníku nevstřelili gól už ve čtvrtém soutěžním utkání v řadě, klub z Uherského Hradiště podruhé za sebou udržel nulu.

Mladá Boleslav - Sparta Praha 4:3

Trefa Lukáše Budínského ve čtvrté minutě nastaveného času rozhodla očekávaný šlágr v Mladé Boleslavi. Souboj českých zástupců v kvalifikaci Evropské ligy vyzněl lépe pro klub z města automobilů, který udolal pražskou Spartu 4:3. Hvězdou utkání se stal autor hattricku Muris Mešanovič, soupeři nepomohl ani první gól v sezoně Libora Kozáka. 

Jablonec - Opava 2:1

Třetí utkání před vlastními příznivci, třetí zisk plného počtu bodů. Fotbalisté Jablonce vyhráli v 5. kole nejvyšší soutěže nad Opavou 2:1 a zásluhou lepšího skóre poskočili na druhé místo v tabulce. Vyrovnanou partii rozhodl Jan Matoušek, který v 71. minutě vstřelil svůj třetí gól v sezoně. Slezané odehráli téměř celý druhý poločas bez vyloučeného Václava Jurečky. 

Ostrava - Bohemians 1905 4:2

Na třetí pokus už se ostravští fotbalisté dočkali doma vítězství. V 5. kole porazili Bohemians 4:2, o což se v prvé řadě zasloužili útočníci Nemanja Kuzmanovič s Tomášem Smolou. Pražané sice v 61. minutě vyrovnali na 2:2 po penaltě Kamila Vacka, ale srbský forvard vzápětí vrátil náskok Baníku a jeho ofenzivní parťák dorazil soupeře čtvrtou trefou. 

Zlín - Teplice 1:0

Druhé vítězství v ligové sezoně zapsal Zlín. V utkání s Teplicemi to sice dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, protože obě mužstva zejména ve druhé půli zahazovala jednu šanci za druhou, ale nakonec se radovali domácí. V 87. minutě je spasil gól střídajícího Jakuba Janetzkého.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Zlín - Teplice

Olomouc - Karviná 1:1

Na cenné vítězství v Liberci fotbalisté Olomouce ideálně nenavázali. Doma totiž pouze remizovali s Karvinou 1:1. Po přesném zásahu Václava Jemelky to sice dlouho vypadalo, že si dojdou pro další skalp soupeře, ale v 84. minutě srovnal Michal Petráň. Nápor v závěru Sigma v druhou branku neproměnila.

Příbram - České Budějovice 2:0

Exbrněnský kanonýr Milan Škoda se v dresu Příbrami prosadil i ve třetím ligovém utkání před vlastními příznivci, tentokrát proti Českým Budějovicím. Po brzkém zásahu Marka Alvira zdvojnásobil náskok nového zaměstnavatele a stanovil konečný výsledek 2:0.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články