Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Hrobové ticho v Edenu rozproudil Masopust a zajistil Slavii skalp Liberce

Jediná trefa Lukáše Masopusta stanovila konečný výsledek utkání mezi pražskou Slavií a Libercem. Sešívaní před prázdným hledištěm udolali Slovan 1:0 a vedou ligu s náskokem tří bodů před Plzní, kterou čeká nedělní duel se Slováckem. Klub zpod Ještědu počtvrté za sebou nebodoval a zůstal předposlední.

Lukáš Masopust ze Slavie slaví vstřelený gól
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Liberec měl v Edenu téměř domácí prostředí, které mu vytvářelo asi 150 diváků. Ti mohli podle řádů do hlediště coby držitelé vstupenek první kategorie, vedle nich smělo na stadion ještě do 30 zástupců obou klubů s VIP lístky, pořadatelé, bezpečnostní složky a novináři.

V první půli se nehrál příliš strhující zápas. Domácí kouč Jindřich Trpišovský nasadil poprvé v sezoně do základu Holeše i nejdražší letní posilu Stancia a bývalý hráč Sparty měl první větší šanci - jeho střelu v 10. minutě vytáhl Nguyen na roh.

O devět minut později neměl daleko ke gólu ani Holeš, ale ránu exjabloneckého obránce opět vyrazil liberecký brankář. Hosté nastoupili bez Oscara, který by podle spekulací mohl přestoupit do Slavie.

Jedinou vážnější možnost si Severočeši v první půli připsali po půlhodině, kdy po Potočného centru hlavičkoval Nešický v těžké pozici mimo. A krátce nato, ve 39. minutě, otevřela skóre Slavia. Souček u postranní čáry obral o míč Nešického, nacentroval do pokutového území a nabíhající Masopust dal hlavou svůj první gól v sezoně.

Liberec po změně stran přidal, ale do šancí se prakticky nedostával. Naopak se v 57. minutě mohl podruhé trefit Masopust, jehož technickou střelu zpoza vápna vytáhl Nguyen.

Hostující brankář se blýskl i v 71. minutě, kdy reflexivně vyrazil Součkovu hlavičku. Severočeši byli směrem do ofenzivy naprosto neškodní a vůbec se nedostali k závěrečnému tlaku. Naopak mohli být rádi, že podruhé neinkasovali poté, co Hušbauer v 87. minutě mířil ve velké šanci nad.

Slavia vyhrála i druhý domácí zápas v sezoně 1:0, Liberec porazila v lize teprve podruhé z posledních sedmi duelů.

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0 (1:0)

Branka: 39. Masopust. Rozhodčí: Marek - Melichar, Vitner - Adam (video). ŽK: Hušbauer, Coufal - Potočný, Hybš, Kačaraba. Bez diváků.

Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Frydrych, Bořil - Souček - Holeš (80. Traoré), Hušbauer, Stanciu (65. Král), Masopust (73. Olayinka) - Van Buren. Trenér: Trpišovský.

Liberec: Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Mara - Malinský (65. Koscelník), Nešický (72. Pázler), Pešek - Potočný (81. Dordič). Trenér: Hoftych.

Jindřich Trpišovský (trenér Slavie): "Byl to hodně náročný zápas na všechno, takový atletický závod. Liberec nám to hlavně v prvním poločase hodně znepříjemňoval vysokým presinkem. Nebylo moc místa na hřišti. Naštěstí jsme dali v první půli gól. Předtím tam měl Nguyen dva skvělé zákroky. Pak se nám povedlo dát skvělý centr Tomášem Součkem a Masopust na první tyči dal gól. Druhý poločas hrál Liberec ještě aktivněji, my jsme bohužel nedali takové brejkové nájezdy a šance, nebo nás vychytal Nguyen. Bylo to podobné jako v minulé sezoně, kdy jsme vedli 1:0 a pak nám Liberec z rohu z jedné střely vyrovnal na 1:1. Bylo to nervózní až do konce. Bohužel jsme museli nuceně střídat jinak, než jsme potřebovali. I proto jsme tam nemohli dostat čerstvého útočníka a některé situace vyřešili do druhého gólu. Pro nás je to důležité vítězství, protože to byl nezvyklý zápas bez těch diváků a se soupeřem, který hraje velmi náročně. Jsem rád, že jsme to dotáhli do vítězného konce, i když bych si představoval, že budeme v koncovce efektivnější. Bylo to stejné jako přípravné utkání někde na soustředění v Rakousku, takový fotbalový pohřeb."

Pavel Hoftych (trenér Liberce): "Snažili jsme se velmi dobře napadat rozehrávku Slavie, což je velmi složité, protože mají vynikající fotbalisty. Naši hráči to ale uběhali až do konce zápasu. Měli jsme tutovku - Nešického hlavičku, bohužel se to ještě otřelo o domácího hráče. Slavia měla taky dvě tři možnosti, které Filip Nguyen parádně vychytal. Ale chvíli před poločasem nás po ztrátě našeho hráče bohužel Slavia potrestala krásným gólem na přední tyč. Druhý poločas jsme se snažili přidat na tempu a dostat Slavii do úzkých. Měli jsme několik dobrých brejkových situací, ale i třeba vzhledem k tomu, že nám chyběli dva útočníci Musa a Kuchta, kteří jsou hráči Slavie, a zároveň Oscar, tak už jsme nic nedokázali vyprodukovat. Každopádně odmakali jsme to, kluci se snažili dát branku, ale nedali."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články