Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Exopavské duo zářilo v dresu Baníku. "Klokani" vezou do Ďolíčku čtyřbrankovou nálož

Na třetí pokus už se ostravští fotbalisté dočkali doma vítězství. V 5. kole porazili Bohemians 4:2, o což se v prvé řadě zasloužili útočníci Nemanja Kuzmanovič s Tomášem Smolou. Pražané sice v 61. minutě vyrovnali na 2:2 po penaltě Kamila Vacka, ale srbský forvard vzápětí vrátil náskok Baníku a jeho ofenzivní parťák dorazil soupeře čtvrtou trefou. 

Martin Šindelář z Baníku (vlevo) střílí gól v utkání proti Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimir

Ostrava však nezačala zápas vůbec dobře. Po chybě uprostřed hřiště se hosté v 17. minutě dostali do rychlého přečíslení, které Hronek vyřešil prudkou střelou mezi nohy Budinského.

Tým z hlavního města skóroval v soutěžních duelech s Baníkem po 409 minutách. Inkasovaný gól byl nicméně tentokrát spouštěčem tlaku Slezanů. Usadili se na útočné polovině a ve 24. minutě jim parádně vyšel kontr z pravého křídla - míč zatáhl Fillo, po jeho centru se ve vápně zorientoval Kuzmanovič a nechytatelně zavěsil.

Domácí nadále hrozili, zejména Smolou. Ve 30. minutě vyrazil další z jeho hlaviček brankář Valeš pouze před sebe a Šindelář míč přes něj dotlačil za čáru, byť hosté protestovali, že balon celým objemem za lajnou nebyl.

"Z mého pohledu to gól nebyl. Vím, kde jsem byl a rukou jsem vůbec za sebe nehmatal," popsal Valeš. "Dobíhal jsem tam, brankáři to naštěstí vypadlo, tak jsem do toho jenom tak plácl nohou," opáčil Šindelář.

Baník nepolevil v aktivitě ani po změně stran, ale parádní průnik de Azeveda zakončený nebezpečnou střelou Valeš zneškodnil. Poté do vývoje promluvili na chvíli Pražané a Fillův faul na Vodháněla potrestal z pokutového kopu Vacek.

Ostrava si ale po třech minutách vzala vedení nazpět. Agilní De Azevedo posunul míč za obranu na rozběhnutého Kuzmanoviče, který bez přípravy podélnou střelou rozvlnil síť. "Myslím, že jsme odehráli dobrý zápas. Nenechali jsme se srazit prvním ani vyrovnávacím gólem. Šli jsme si za tím a máme zaslouženě tři body," konstatoval Kuzmanovič.

Ještě klidnější mohli být domácí o dalších pět minut později. Smola si na malém vápně našel Fleišmanův centr a přesnou hlavičkou stanovil konečný výsledek. V 77. minutě sice mohl koncovku zdramatizovat Keita, ale jeho pokus zastavila tyč. Pražané tak ani ve třetím utkání aktuálního ročníku venku nebodovali.

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 4:2 (2:1)

Branky: 24. a 64. Kuzmanovič, 29. Šindelář, 69. Smola - 17. Hronek, 61. Vacek z pen. Rozhodčí: Zelinka - Mokrusch, Pečenka. ŽK: Fillo - Valeš, Hronek, Hašek (trenér). Diváci: 8350.

Ostrava: Budinský - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter, Jánoš, Hrubý, De Azevedo (81. Granečný) - Kuzmanovič (90. Pokorný), Smola (75. Diop). Trenér: Páník.

Bohemians 1905: Valeš - Hůlka, Köstl, Pokorný - Bartek, Vacek, Jindřišek (76. Ugwu), Podaný - Hronek (46. Vaníček), Keita, Vodháněl (82. Nečas). Trenér: Hašek.

Bohumil Páník (trenér Ostravy): "Bohemka praktikovala tradiční způsob hry, a když začala napadat, tak to nebylo jednoduché. V momentě, kdy se dostali k bráně, tak byli nebezpeční. Když se tam dostali poprvé, tak z toho byl gól. Mužstvo ale ukázalo morální sílu, otočilo to. Nakonec přežilo i druhý krizový moment po vyrovnání. Tlačili jsme tak dlouho, až jsme to přetlačili na naši stranu. Byl dobrý tah ke Kuzmanovičovi přivést Smolu. Je silný v soubojích, neprohrává důležité souboje. Kuzmanovič je chytrý, jsou tam jisté návyky, proto vedle něj nastupuje. Dokáže se rychle zorientovat, oba jsou góloví."

Martin Hašek (trenér Bohemians 1905): "Do zápasu jsme vstoupili průměrně, nicméně jsme vstřelili gól. Ten nám ale vůbec nepomohl k uklidnění nebo zlepšení. Dělali jsme všechno špatně. Byli jsme pomalí, všude pozdě, dostupovali jsme pozdě, nevraceli jsme se, nezdvojovali, nevyplňovali prostory. Z hlediska organizace hry, kdybychom to porovnali se zápasem s Plzní, tak to byl jen odvar toho, jak jsme se prezentovali před týdnem. Za stavu 1:2 v poločase to bylo ještě dobré, dalo se to hrát. Trochu se to zlepšilo s naším pohybem, v první půli jsme byli zapíchlí jako panáci, ale bylo to málo. Přesto, že jsme vyrovnali na 2:2, pak jsme ale poměrně brzo dostali na 2:3. Venku dostáváme hodně gólů."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články