Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zlín vydřel vítězství nad Teplicemi, výhru vystřelil Janetzký

Zlínští fotbalisté vybojovali druhé vítězství v sezoně. V utkání s Teplicemi to sice dlouho vypadalo na bezbrankovou remízu, protože oba celky především ve druhé půli zahazovaly jednu šanci za druhou, nakonec však domácí spasil v 87. minutě gól Jakuba Janetzkého a Zlín tak slaví vítězství 1:0. 

Tomáš Grigar vychytal Dominika Maška
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

"Myslím, že vítězství bylo zasloužené a taky trošku šťastné. Kdo na zápase byl nebo jej viděl, tak se nenudil a pobavil se. Bylo to zajímavé utkání. První poločas byl z naší strany nervóznější, druhá půlka už byla lepší. Podržel nás Dostál. My jsme měli ale více šancí než soupeř," řekl na tiskové konferenci zlínský trenér Josef Csaplár.

Oba týmy začaly ze zajištěné obrany. Mírně aktivnější byl v úvodu Zlín, ale jako první výrazněji zahrozily Teplice. V 16. minutě střelu Jakuba Mareše vyrazil gólman Dostál. Ještě nebezpečnější byl následný centr Žitného, po kterém se hlavou natahoval Hora a jen těsně míč minul. V 29. minutě na druhé straně Fantiš vyslal do šance Maška, ale toho vychytal Grigar.

Na startu druhé půle se k zakončení v šestnáctce dostal hostující Kodeš, jenž ztroskotal na Dostálovi. Domácí následně v přečíslení mířili proti Grigarovi, ale Hlinka pálil nad.

Je nám líto, video expirovalo.
PŘENOS ČT: Sestřih utkání Zlín - Teplice

V 55. minutě Poznar překonal Grigara, radost z branky mu však pokazil těsný ofsajd, který potvrdilo video. Teplice to nastartovalo a po kombinaci na hranici šestnáctky se ke střele dostal Jakub Mareš. Zlínský brankář ale zasáhl a tvrdou přízemní ránu chytil.

Bezbrankové skóre nezměnil ani aktivní Džafič, který z úhlu Grigara nepropálil. V 69. minutě měl ještě větší možnost střídající Janetzký. Postupoval sám na hostujícího gólmana, ale nepřekonal ho. Na opačné straně Dostál zlikvidoval střelu ze střední vzdálenosti až nadvakrát. 

V 84. minutě mohl rozhodnout hostující Žitný, gólman Dostál ale vyběhl a střelu vyrazil. Zlín se poté hnal za vítěznou trefou a dočkal se v 87. minutě. Fantiš poslal hlavou míč před branku a na chvíli osamocený Janetzký propálil Grigara.

"Jsem za ten gól rád. Hlavně za to, že jsme vyhráli. V první šanci jsem to měl udělat lépe, ale pak jsem se z toho vykoupil," řekl Janetzký. "Utkání se lámalo v 83. minutě, kdy jsme nedali šanci Žitného a následně domácí skórovali," dodal teplický trenér Stanislav Hejkal.

V hektickém závěru se dvakrát neprosadil střídající Železník a na druhé straně nesrovnal hostující Jeřábek. "Prohráli jsme v závěru, ale ta branka musela přijít. Byla to daň za hru předvedenou v prvním poločase. Nebyli jsme aktivní. Někteří hráči přijeli na výlet a nechtěli vyhrát. To je málo," uvedl Hejkal.

Fastav Zlín - FK Teplice 1:0 (0:0)

Branka: 87. Janetzký. Rozhodčí: Ginzel - Kotík, Batík - Proske (video). ŽK: Nečas, Hlinka - Vondrášek, P. Mareš, Shejbal. Diváci: 3198.

Zlín: Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Fantiš, Mašek (90. Železník), Jiráček, Podio (81. Slaměna), Nečas (64. Janetzký) - Džafič, Poznar. Trenér: Csaplár.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Žitný, Ljevakovič (68. Trubač), Kodeš (88. Čmovš), Moulis (46. Kučera) - Hora, J. Mareš. Trenér: Hejkal.

Josef Csaplár (trenér Zlína): "Myslím, že vítězství bylo zasloužené a taky trošku šťastné. Kdo na zápase byl nebo jej viděl, tak se nenudil a pobavil se. Bylo to zajímavé utkání. První poločas byl z naší strany nervóznější, druhá půlka už byla lepší. Podržel nás Dostál. My jsme měli ale více šancí než soupeř. Máme zraněné hráče, museli jsme udělat vynucené změny a další změny byly kvůli zápasu na Slovácku. Nejvíce mi chybí post defenzivního záložníka, kde skvěle zahrál Jiráček. Podio se uzdravil a byla škoda jej nevyužít. Džafič vypadá na tréninku výborně, mluvili jsme spolu a šel na hrot. Chtěl jsem pomoci i Fantišovi, který výborně pracuje a odměnou mu byla finální přihrávka na gól."

Stanislav Hejkal (trenér Teplic): "Prohráli jsme v závěru, ale ta branka musela přijít. Byla to daň za hru předvedenou v prvním poločase. Nechceme předvádět takový způsob hry. V Ostravě nám to vyšlo, tady ale ne. Jsem zklamán ze hry zkušených hráčů. Utkání se lámalo v 83. minutě, kdy jsme nedali šanci Žitného a následně domácí skórovali. Nebyli jsme ochotní běhat a napadat. Jsem velmi zklamaný. Nevidím příčinu prohry v obraně, ale vidím ji v tom, že jsme nebyli aktivní. Někteří hráči přijeli na výlet a nechtěli vyhrát. To je málo."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články